Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

14. 05. 2021. 13:57 >> 15:03
7

OČEKUJU AGRESIVNU ZVEZDU

Milojević: Ko bude čvršći biće bliži pobjedama

Finalna serije ABA lige u kojoj će se za titulu i mjesto u Evroligi boriti Crvena zvezda i Budućnost, počinje u nedjelju. Prvi meč je na programu 16. maja sa početkom u 18 časova i 30 minuta u Beogradu, gdje će se odigrati i drugi meč, koji je na programu 18. maja. Zatim se serija seli u Podgoricu.

Košarkaš Budućnosti Nikola Ivanović rekao je danas da se nada da će njegova ekipa moći da odgovori na agresivnost Crvene zvezde.

"Ovo su najbitnije utakmice, a čekamo ih u dobrom stanju i dobroj formi. Znamo mnogo o toj ekipi, koliko su čvrsti i jaki. Cijele sezone igraju tako, nadam se da ćemo usjpeti da odgovorimo na njihovu agresivnost i da pod većim pritiskom nego do sada donosimo prave odluke", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare.

Košarkaši Budućnosti u nedjelju gostuju Crvenoj zvezdi u prvoj utakmici finala plej-ofa ABA lige.

"Pretpostavljam da oni imaju pritisak od te prve utakmice, ali imamo ga i mi. Poražena ekipa uvijek napravi reakciju u drugom meču, ali fokus je sada samo na prvom meču", rekao je Ivanović.

Budućnost je ove sezone dva puta pobijedila crveno-bijele.

"Ovo je totalno nova serija, jeste da se znamo, ali sve se briše. Priča je drugačija, očekujem najveću moguću agresiju s njihove strane, najbolju igru u sezoni", dodao je košarkaš Budućnosti.

Upitan kakav ambijent očekuje u finalu obzirom na atmosferu koja se prethodnih godina stvarala pred mečeve sa Zvezdom, Ivanović je naveo da nikad nije prijatno ići u Beograd.

"Nije prijatno ići tamo, vjerovatno njima nije prijatno da dođu ovde, ali to su stvari na koje ne možemo da utičemo. Nas posao je da na terenu odradimo ono što je do nas", zaključio je Ivanović.

Šef stručnog štaba Budućnosti Dejan Milojević istakao je da nije bilo lako doći do finala.

"Vjerujem da nas očekuju lijepe utakmice, vjerujem da će ljubitelji košarke da uživaju i neka pobijedi bolji. Meni je uvijek bilo najlakše da igram finalne utakmice. Mnogo je teže bilo doći do finala, nego sada izaći na teren i dati sve od sebe. Samo to ću da tražim od momaka - da daju sve što mogu. Da li će to biti dovoljno za titulu, vidjećemo - nadam se da hoće", kazao je Milojević.

Naveo je da obje ekipe imamo svoje prednosti.

"Oni su, recimo, u kontinuitetu u finalima, branilac titule ima veće samopozdanje, ali, s druge strane, ponekad je teže odbraniti, nego osvojiti. Zvezda i mi smo ekipe u kojima se zna ko šta radi. Mornar je, recimo, nepredvidiv, Vraneš može da vam ubaci 25 poena.. Zna se šta ima Zvezda, tu su Lojd i Volden, Davidovac koji igra sjajno važne utakmice, defanzivno Lazić i Dobrić rade veliki posao, u reketu su odlični Kuzmić i Noko. I mi i oni smo , jednostavno, dobri timovi", rekao je Milojević.

Šta može presuditi u finalu?

"Osnove košarke su najvažnije - kako šutirate slobodna bacanja, koliko imate izgubljenih lopti, koliko tačno ispunjavate ono što se dogovorite.. Ko bude čvršći, ko bude pravio manje grešaka, taj će biti bliži pobjedama", izjavio je trener "plavih".

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније