Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

25. 02. 2021. 10:41   >>  10:44

RADOVIĆ

"Očekuje nas jedan od dva najjača derbija"

Košarkašice Budućnost Bemaxa nakon tačno mjesec vraćaju se takmičarskim obavezama. Podgoričanke će sjutra od 17 časova u "Bemax areni" ugostiti Montanu u derbiju 12. kola WABA lige. Trener ŽKK Budućnos Bemax Vladan Radović kazao je da ih očekuje jedan od dva najjača derbija u ligi i dodao da taj derbi ne dolazi u idealnom momentu za njih jer ekipa ima kadrovskih problema.

Nakon što je Beroe sinoć u Staroj Zagori savladalo Orlove, poznata su sva četiri učesnika završnog turnira - za titulu će se boriti Beroe, Budućnost Bemax, Celje i Montana. Već sada je jasno da će Beroe biti prvo na kraju regularnog dijela, Budućnost Bemax druga, dok će od sjutrašnjeg meča u Podgorici zavisiti ko će biti treći, a ko četvrti.

Naime, Montana ima četiri poraza, a Celje pet, tako da bi bugarski vicešampion pobjedom bio treći, dok bi porazom osvojio četvrto mjesto (oba tima bi imala po pet neuspjeha, ali su Slovenke bolje međusobno, jer su oba puta savladale Montanu).

To će u suštini odlučiti i ko će biti rival "plavima" u polufinalu WABA lige na završnom turniru, za koji se još ne zna domaćinstvo, a koji će biti održan 20. i 21. marta.

"Očekuje nas jedan od dva najjača derbija u ligi. Međutim, ovaj derbi ne dolazi u idealnom momentu za nas, jer imamo kadrovskih problema. Kada to kažem prije svega mislim na činjenicu da ne možemo računati na prvog pleja Anđeliku Mitrašinović, koja je tokom reprezentativnih akcije zaradila koronu. Imali smo malih problema sa Drobnjak i Savković, ali one će biti u sastavu i nastojati da pomognu koliko mogu. Što se nas tiče bitna utakmica, ne samo iz rezultatskog značaja, već da sačuvamo domaći teren, koji je naša velika prednost, jer smo bez poraza već dvije godine u Podgorici i volio bih da i ovu sezonu završimo na taj način", kazao je trener Vladan Radović.

Podgoričanke su u prvom dijelu sezone poražene od Montane u Bugarskoj (60:59), što je bio prvi poraz ove sezone za Budućnost.

"Montana je iskusna ekipa sa četiri - pet reprezentativki Bugarske, sa kapitenkom crnogorske reprezentacije Snežanom Aleksić, sa izuzetno opasnom igračicom na poziciji 2-3 Lirom Ramon. Doveli su novu Amerikanku, koja se po meni još nije uklopila na pravi način, ali ima kvalitet i u skoku u napadu i u defanzivi. Sa druge strane, imali smo probleme u formiranju treninga i igri 5-5, ali nadam se da će naša motivacija biti na vrhunskom nivou, a kada je tako onda mi dobro izgledamo", objasnio je Radović.

Utakmica u "Bemax areni" igra se bez prisustva publike, a obezbijeđen je livestream na youtube kanalu WABA lige.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније