Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 11. 2013. 14:04   >>  14:08

ABA LIGA

Jovović: Agresivnom odbranom na Kragujevčane

Košarkaši Budućnost Volija samo agresivnom i koncentrisanom igrom u odbrani, uz dobar pristup svih 40 minuta mogu se nadati pobjedi protiv Radničkog u Kragujevcu, kazao je trener podgoričkog tima Igor Jovović.

Budućnost i Radnički odigraće u nedjelju utakmicu sedmog kola regionalne ABA lige.

Jovović je kazao da je Radnički kvalitetan rival i da u Kragujevcu nije lako osvojiti bodove.

"Radnički igra napadački, a čak i u mečevima kada igraju slabije postiže preko 80 poena. Samo agresivnim pristupom u odbrani, dobrom koncentracijom, dobrim odlukama u fazi defanzive možemo doći u situaciju da trijumfujemo na kraju", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da je motor kragujevačke ekipe plejmejker Marko Marinović, a da uz njega udarni trio čine još Sava Lešić i Nigerijac Monra Juru.

"Radnički je jako široka ekipa, gdje je glavni motor Marinović na poziciji plejmejkera, koji fenomenalno razigrava saigrače. Lešić im donosi iskustvo na poziciji četvorke i dodatnu širinu u napadu. Uz Jarua to je udarni trio. Ostali igrači u petorci, ali i oni sa klupe, imaju kvalitet i visoke procente šuta za tri poena", kazao je Jovović.

On smatra da će faza defanzive biti ključna u nedjeljnom meču.

"Karakteristično je to što oni i na gostujućem terenu postižu 100 poena, što nije lako. Marinović je igrač koji, osim što je poeneterski rapoložen, kreira igru za saigrače. Ima prosječno osam asitencija i to je kvalitet za cijeli tim. Ukoliko njega svedemo na razumnu mjeru možemo se nadati da na kraju i trijumfujemo", rekao je Jovović.

Plejmejker Budućnosti Nikola Ivanović kazao je da je Radnički napadačka ekipa, sa raznovrsnim napadačkim repertoarom.

"Pokušaćemo da našu šansu tražimo u odbrani i da ih svedemo na što manji broj poena. Ambijent u Kragujevcu nije lagodan i biće teško uzeti bodove. Nadam se da ćemo uz pravi pristup napraviti važan iskorak ka vrhu tabele", rekao je Ivanović.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila četiri pobjede i ima jednu više od nedjeljnog rivala.

Prošle sezone u međusobniom duelima obje ekipe slavile su pred svojim navijačima. Budućnost je dobila duel u Podgorici 80:78, dok je u Kragujevcu slavio Radnički 78:63.

Nedjeljni duel u Kragujevcu počeće u 19 sati.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније