Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

07. 01. 2021. 21:18 >> 22:14

EVROLIGA

Braun u posljednjoj desetinki srušio Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde su večeras u Beogradu poraženi od Fenerbahčea 71:73 (22:18, 17:20, 14:15, 18:20), u 18. kolu Evrolige. Košarkaši Makabija su večeras u gostima pobedili Albu 85:73 (24:17, 19:11, 20:21, 22:24), u 18. kolu Evrolige.


Najbolji u Zvezdi je bio Džordan O'Brajant sa 17 poena, 10 skokova i četiri asistencije. Pratili su ga Ognjen Dobrić sa 12, Dejan Davidovac sa 11 i Kvino Kolom sa 10 poena.

U pobjedničkom timu Dišon Pjer i Lorenco Braun su postigli po 13 poena, dok je Marko Gudurić upisao 11 poena, osam skokova i tri asistencije.

Meč je počeo sa dosta trčanja i bez mnogo prekida. Fenerbahče je pokušavao brzom realizacijom napada da nametne ritam. Zvezda je u odbrani igrala bez čvrstine, ali je rezultatski egal održavala šutem za tri poena.

Trojkom Koloma uz zvuk sirene Zvezda je stigla do najveće prednosti i prvu deonicu završila rezultatom 22:18.

Druga deonica je nastavljena u brzom ritmu. Za cijelu četvrtinu dosuđeno je tri faula. Zvezda je dozvolila Fenerbahčeu da se brzim poenima vrati potpuno u meč. Crveno-beli su rezultatski egal održavali šutevima za tri poena.

Kao i prvu, i drugu deonicu je završio poenima Kolom u zadnji sekundima, i donio prednost Zvezdi na poluvremenu 39:38.

Zvezda je loše otvorila treću dionicu. Prve poene je postigla posle 4.45 minuta igre. Ni Fenerbahče nije uspijevao da organizuje dobre napade, pa je poslije pet minuta igre rezultat bio 3:6.

Neorganizovanu igru sa obje strane smo gledali do kraja treće dionice, koja je završena rezultatom 14:15, pa se u poslednju četvrtinu ušlo nerešenim rezultatom 53:53.

U poslednjoj dionici je Zvezda zaigrala mnogo bolje. Strpljivo i skoncentrisano u napadu i agresivno u odbrani. Fenerbahče se nije snašao, pa su crveno-bijeli stigli do maksimalnih +7. Fenerbahče se brzo vratio u meč i serijom od šest vezanih poena vratio meč u egal.

Košarkaši Zvezde u poslednja dva minuta su stali u napadu, i nisu uspjeli da prelomi meč u svoju korist. To je iskoristio Fenerbahče, i košem Lorenca Brauna u poosljednjoj desetinki stigao do pobjede 71:73.

Zvezda je 15. sa skorom od šest pobjeda i 12 poraza, dok je Fenerbahče upisao osam pobjeda i deset poraza i zauzima 12. poziciju.

U narednom kolu, Crvena zvezda će gostovati Real Madridu, dok će Fenerbahče dočekati Baskoniju.

Makabi pobedio Albu, Zenit bolji od Panatinaikosa

Košarkaši Makabija su večeras u gostima pobijedili Albu 85:73 (24:17, 19:11, 20:21, 22:24), u 18. kolu Evrolige.

Najefikasniji u Makabiju je bio Tajler Dorsi sa 25 poena, a pratio ga je Andjelo Kalojaro sa 16 koševa, šest skokova i tri asistencije.

Kod Albe su bolji od ostalih bili Simone Fontekijo sa 15 poena i Džejson Grejndžer sa 13 koševa, šest skokova i 11 asistencija.

Makabi je 12. sa skorom od osam pobjeda i deset poraza, dok je Alba upisala sedam pobjeda i 11 poraza i zauzima 14. poziciju.

U narednom kolu, Makabi će dočekati Olimpijakos, dok će Alba gostovati Efesu.

U istom terminu, Zenit je u gostima pobedio Panatinaikos 89:77 (26:16, 21:19, 29:19, 13:23).

Najefikasniji kod Zenita su bili Arturas Gudaitis sa 25 i Kevin Pangos sa 18 poena.

Kod Atinjana su se izdvojili Joanis Papapetrou sa 14 i Konstantinos Mitoglou sa poenom manje. Nemanja Nedović je zabilježio osam poena.

Zenit je sa skorom od 11 pobjeda i pet poraza na trećem mjestu, dok Panatinaikos zauzima 17. poziciju sa pet pobjeda i 12 poraza.

Zenit će, u narednom kolu, gostovati Bajernu, dok će Panatinaikos dočekati Asvel.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније