Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

29. 11. 2020. 20:54 >> 20:57
2

FALILA ENERGIJA

Radović: Poraz od Britanaca je za veliku analizu

Selektor seniorske košarkaške reprezentacije Crne Gore Boško Radović, kazao je nakon poraza od Velike Britanije, da se teško pobjeđuje bez energije i ideje.

Muška košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Pou od Velike Britanije 74:59 (28:19, 12:18, 15:9 i 19:13), u utakmici 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

To je drugi poraz crnogorskih košarkaša u kvalifikacijama, nakon što su izgubili i od Francuske 85:66. Britanska selekcija revanširala se rivalu za poraz u Podgorici (81:74) i upisala drugi trijumf.

"Crveni"  će morati u februaru da savladaju Francusku i Njemačku, ili da upišu jedan trijumf, a da Velika Britanija izgubi oba meča, kako bi se plasirali na Evropsko prvenstvo 2022.

"Izgubili smo dosta toga. I utakmicu i šansu da odemo direktno na Eurobasket, a onda i prednost od sedam poena iz prve utakmice. Samo smo lošiji u međusobnom skoru, prije posljednjeg prozora ne zavisimo od sebe", kazao je Radović.

Razočaran igrom izabranika, Radović je rekao su Britanci zasluženo pobijedili.

"Ovo je za veliku analizu. Dati 59 poena na meču koji te vodi na Evropsko prvenstvo i očekivati pobjedu je nemoguće. U prvoj četvrtini smo primili 28 poena, to je nedopustivo. Sve na šta smo ukazivali sve smo promašili. Stizali smo u druga četvrtini, a onda u trećoj dali devet, a u četvrtoj 13 koševa. Teško se pobjeđuje bez energije i ideje, a o procentima šuta ne bih ni pričao. Dovoljno govori to što smo šutirali 56-21, imali 12 skokova manje. Britanci su nas u svakom segmentu nadigrali", ocijenio je selektor "crvenih".

Francuska će biti naredni rival Crne Gore, 19. februara.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније