Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

28. 10. 2020. 21:07 >> 21:20

EUROKUP

Vajthed brži od sirene, Budućnost pala u Baru

Trojkom Vajtheda u posljednjoj sekundi produžetka, Mornar je savladao Budućnost u Baru 85:82 i upisao treću pobjedu u Eurokupu. Na drugoj strani, Podgoričani su pretrpjeli drugi poraz, pa nakon petog kola obje ekipe imaju isti učinak.

Budućnost je realizovala prva četiri napada i stekla pet poena prednosti, ali se Mornar brzo konsolidovao i preokrenuo na 15:14. Do kraja uvodne dionice igralo se koš za koš, a zaključio je Vajthed polaganjem za izjednačenje 22:22.

Morner je bolje otvorio drugu dionicu, drugom trojkom Jeremića je poveo 27:25, da bi nedugo zatim imao i plus pet 36:31. Reagovala je, međutim, Budućnost nakon toga i serijom 9:0 stigla do četiri poena viška 40:36.

Na poluvremenu je bilo plus tri za goste 42:39, da bi se sredinom treće dionice Budućnost koševima Edžima i Popovića odlijepila na 55:48. Finiš tog dijela igre, ipak, je pripao Mornaru, koji je sa deset koševa u nizu preokrenuo i dočekao posljednju četvrtinu sa tri poena prednosti 59:56.

Novom serijom , ovog puta 7:0, Barani su stekli devet poena prednosti 68:59, 6.20 minuta prije kraja. Tada se razigrao Nikola ivanović, prvo je pogodio uz faul, pa je bio precizan u šutu za tri, a onda pložio za preokret 72:70.

Pulen i Vajthed su vratili vođsatvo domaćinu, ali je odmah u narednom napadu uzvratio Rid 75:74.

Uslijedila je penal završnica, a napad za pobjedu prokockala je Budućnost, pošto je Kobs nakon prodora bio neprecizan 76:76.

U dodatnih pet minuta se nastavila igra koš za koš. Ivanović je ubacio četiri poena, a na drugoj strani trojku je pogodio Vajthed, a Pulen nakon prodora donio minimalno vođstvo Mornaru  81:80.

Edžim je donio preokret, a potom zaustavio Vajtheda. Budućnost to nije kaznila, u narednom napadu Vajthed je bio polovičan sa linije slobodnih bacanja za 82:82, 36 sekundi  prije kraja produžetka.

Budućnost opet nije iskoristila napad, što je surovo kaznio Vajthed trojkom preko Edžima!

Najzaslužniji za trijumf oslabljenog barskog tima bili su Džejkob Pulen sa 23 i Vajthed sa 18 poena.

Dvocifren je bio i Keni Gebrijel sa 13 koševa.

U ekipi Budućnosti najefikasniji je bio Melvin Edžim sa 15, Vili Rid ubacio je 13, a po poen manje Nikola Ivanović i Suad Šehović.

Budućnost Voli će u narednom kolu, 3. novembra, biti gost Breše, dok će Mornar ugostiti Ulm.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније