Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 10. 2020. 14:33   >>  14:27

POJAČANJE NA POZICIJI KRILNOG CENTRA

Luka Mitrović novi član Budućnosti

Srpski košarkaš Luka Mitrović novi je član Budućnosti Voli, saopštio je podgorički klub.

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde stiže "Moraču" da bude konkurent Danilu Nikoliću, koji je nakon povrede Alekse Ilića bio jedina "četvorka" u ekipi.

Klub nije saopštio dužinu ugovora.

Dvadesetsedmogodišnji krilni centar karijeru je počeo u Hemofarmu iz Vršca za koji je nastupao dvije sezone. Iz Hemofarma je prešao u Crvenu Zvezdu za koju je nastupao od 2012. do 2017. godine. U sezoni 2017/18 prešao je u Brose Basket koji je tada trenirao Andrea Trinkijeri. U januaru 2019. godine je potpisao za Mursiju do kraja sezone. Sezonu 2019/20 je takođe proveo u Španiji ali u drugom klubu – Baksi Manresa. U Manresi je postizao 8.4 poena uz 3.9 skokova i 1.9 asistencija. Nakon pauze uzrokovane koronom, Mitrović je potpisao za Hapoel Jerusalim za kraj sezone u Izraelskoj ligi.

Na NBA draftu 2015. godine je izabran sa 60. mjesta od strane Filadelfije. Osvojio je 3 titule ABA Lige, 3 puta je bio šampion Srbije i 4 puta Kup Srbije.

Budućnost trenutno dijeli prvu poziciju u ABA ligi sa Crvenom zvezdom i Mornarom sa maksimalnim učinkom u tri odigrane utakmice.

Podgoričani su na diobi prvog mjesta i u Grupi B Evrokupa sa ekilom Unikahe sa učinkom 2-1, a večeras dočekuju njemački Ulm.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније