Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

19. 10. 2020. 15:27   >>  15:27

EVROLIGA I EVROKUP

Utakmica može biti tri puta odgađana zbog korone

Sve košarkaške utakmice Evrolige i Evrokupa koje su odgođene zbog koronavirusa ipak će biti odigrane, saopšteno je danas.

Evroliga je danas usvojila izmjenu propisa koji će se retroaktivno odnositi i na sedam utakmica koje su do sada nijesu odigrane zbog pozitivnih slučajeva koronavirusa.

Kako se navodi, ako ekipa nema osmoricu igrača na raspolaganju za odigravanje utakmice ili ako se tim nalazi u karantinu, meč može da se odgađe maksimalno tri puta, ako postoje slobodni termini za njihovo odigravanje.

U slučaju da nema slobodnih termina i ako je utakmica tri puta odgađanja, klub zbog kojeg je meč prvobitno odgođen izgubiće tu utakmicu službenim rezultatom.

Postavljeni su i krajnji rokovi do kada se mečevi mogu odlagati: 13. april za regularni dio Evrolige i 5. maj za mečeve plej-ofa Evrolige, odnosno 22. decembar za regularni dio Evrokupa i 23. februar za mečeve plej-ofa Evrokupa.

Ovi izmijenjeni propisi se do sada odnose na četiri meča u Evroligi: Asvel - Panatinaikos, Asvel - Crvena zvezda, Baskonija - Zenit i Valensija - Zenit.

Kada je riječ o Evrokupu to su mečevi: Cedevita Olimpija - Bursaspor, Venecija - Burž i Burž - Uniks.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније