Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

15. 10. 2020. 23:34 >> 23:39

ŽALGIRIS BOLJI OD EFESA

Barsa nakon produžetka bolja od Panatinaikosa

vcBarselona je u četvrtom kolu Evrolige, poslije produžetka, savladala Panatinaikos 97:89.

Košarkaši Barselone upisali su treću pobjedu u sezoni savladavši, nakon produžetka, Panatinaikos rezultatom 97:89. Panatinaikosu je ovo treći odigrani meč i drugi poraz, piše Sport klub.

Panatinaikos je bolje počeo meč u Blaugrani i sredinom prve četvrtine imao je dvocifrenu prednost (15:4), ali je Barsa brzo odgovorila i serijom 11:0 u 12. minutu je preokrenula i povela 21:18.

PAO je pružio jak oslabljenim Kataloncima, koji su igrali bez Nikole Mirotića (koronavirus) i Viktora Klavera, a od finiša prve četvrtne i Aleksa Abrinesa, i novom serijom 13:3 u 27. minutu ponovo su imali maksimalnih plus 11 (55:44)

U pobjedničkom timu najbolji je bio Kori Higins sa 24 poena, sedam skokova i pet asistencija. Četiri poena manje ubacio je Brendon Dejvis. Po 14 poena dodali su za ovu pobjedu Kajl Kjurik i Nik Kalates.

Sa druge strane, Markus Foster postigao je 24 poena, Hauard Sent-Ros dao je 17, a Konstantinos Mitoglu 16 poena. Nemanja Nedović stao je na 15 uz pet skokova i četiri asistencije.

Međutim, potpuno renovirana ekipa iz Atine mnogo oscilira na početku sezone, a to je Barselona iskoristila i serijom 12:0 povela 56:55.
Rezultatska klackalica potrajala je do finiša, a grčkom velikanu produžetak je obezbijedio Leonidas Kaselakis koji je sedam sekundi prije kraja pogodio tri slobodna bacanja - 75:75.

Barselona je poslije tajm-auta imala posljednji napad, ali Kori Higins nije pogodio iz teške pozicije i meč je otišao u produžetak.

U produžetku su meč prelomili Kalatis, Hanga i Dejvis i dodatnih pet minuta Barselona je u svoju korist rešila rezultatom 22:14 zahvaljujući boljim rješenjima u napadu.

U prvoj večerašnjoj utakmici, košarkaši Žalgirisa pobijedili su na svom terenu ekipu Efesa sa 89:73 (25:16, 16:19, 25:20, 23:18).

Žalgiris je upisao i četvrtu pobjedu u novoj sezoni Evrolige, dok Efes ima skor 1/3.

Najefikasniji u litvanskom timu bio je Najdžel Hejs sa 17 poena, po 12 su ubacili Marijus Grigonis i Lukas Lekavičijus, dok su Žofri Lovernj i Arturas Milaknis postigli po deset poena.

U ekipi Efesa najbolji je bio Brajant Danston sa 20 poena, Krunoslav Simon je dodao 16, dok je Vasilije Micić utakmicu završio sa sedam postignutih poena.

Košarkaši Žalgirisa će u narednom kolu dočekati Valensiju, a Efes ekipu Asvela.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније