Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

01. 10. 2020. 08:07 >> 08:09

FINALE NBA LIGE

Lejkersi poveli protiv Majamija

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su protiv Majamija sa 1:0 u finalu NBA lige, pošto su rano jutros pobijedili sa 116:98.

Lejkerse su predvodili Entoni Dejvis sa 34 poena, devet skokova i pet asistencija i Lebron Džejms sa 25 poena, 13 skokova i devet asistencija. Kentavijus Koldvel-Poup pobijedi je doprinio sa 13 poena, Deni Grin sa 11, a Aleks Karuzo sa 10 poena.

Majami je u prvoj četvrtini serijom 13:0 poveo sa 23:10, ali su Lejkersi zatim pojačali i potpuno preokrenuli utakmicu. Ekipa iz Los Anđelesa u jednom trenutku imala je i 32 poena prednosti, postigla je 15 "trojki" i bila mnogo bolja u skoku od protivnika - 54:36.

"Iz pobjede možete naučiti mnogo više nego iz poraza. Jedva čekam da se sjutra okupimo i pogledamo snimak utakmice i vidimo šta možemo da popravimo", rekao je Džejms.

On je postao tek sedmi igrač koji je nastupio u 50 utakmica velikog finala NBA lige.

U ekipi Majamija najefikasniji je bio Džimi Batler sa 23 poena, Kendrik Nan postigao je 18, Tajler Hiro 14, a Dže Krauder 12 poena. Goran Dragić je izašao iz igre u drugoj četvrtini zbog povrede stopala, dok je u trećoj dionici zbog problema sa lijevim ramenom Majami ostao i bez Bema Adebaja.

Dragić je meč završio sa šest poena, a Adebajo sa osam poena i četiri skoka.

"Svi mi smo tu za njega. Znamo koliko želi pobjedu, koliko želi da ide u rat i bori se sa nama. Mi ga zbog toga volimo i želimo da bude ovde sa nama. Ali, šta god da mu kažu ljekari, to mora da uradi. Prvenstveno mora da brine o sebi", rekao je Batler o povredi Dragića.

Druga utakmica na programu je u noći između petka i subote.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније