Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Dragana Šćepanović Vlahović, TVCG

27. 08. 2020. 15:10   >>  15:16

KAMP U KOLAŠINU

Od asova učili osnove košarke

U Kolašinu je završen Šesti internacionalni košarkaški kamp koji organizuju proslavljeni košarkaši Vlado Šćepanovići i Savo Đikanović. Ove sezone je kamp specifičan jer se dešava u doba pandemije korona virusa, ali su organizatori obezbijedili poštovanje svih mjera koje je propisalo nacionalno koordinaciono tijelo kako bi svi učesnici bili bezbjedni.

Šesti internacionalni košarkaški kamp u Kolašinu ove godine pohađalo je 60-ak dječaka. Učesnici kampa su podijeljeni u tri uzrasne grupe i veoma su zadovoljni što od proslavljenih sportista i trenera mogu da uče osnove košarke.

Treneri su veoma zadovoljni interesovanjem mladih za košarku i talentima kojih svakako ima na ovom kampu.

“Sigurno da u Crnoj Gori ima talenata i treba da se radi sa njima, treba i struka da se uključi i isprati na pravi način, i mislim da nema zime kad je košarka u Crnoj Gori u pitanju“, Savo Đikanović, organizator Košarkaškog kampa Kolašin 2020.

“Ima dosta talentovane djece, ali talenat je samo jedan korak ka uspjehu, ta djeca prije svega moraju da shvate da moraju da rade da treniraju i da imaju kvalitetan trening i rad i jedni je to put do nekog njihovog uspjeha, moraju da shvate da je talenat svega 10-20 % ostalo je sve rad”, kazao je trener Ivan Raković.

“Odma se u početku vidi da je neko neki veliki talenat i ima dosta talentovane djece, većina djece u mojoj grupi je iz Podgorice ima ih nekoliko iz Kolašina, teško je da odredimo da će neko biti igrač sa 10-11 godina, ali kožemo da kažemo da taj neko ima potencijala da postane vrhunski igrač”, kazao je trener Uroš Jelušića.

Proslavljeni košarkaš kolašinac Vlado Šćepanović je s razlogom odabrao rodni grad za organicaciju ovog kampa, u Kolašinu koji se nalazi na oko 1000 metara nadmorske visine klima je idealna, a postoje i zatvorena sala sa košarkaškim terenom i dva terena na otvorenom koji se ove godine zbog povoljnih vremenskih uslova maksimalno koriste.

“Mislim da Kolašin sigurno od prvog dana djeci može da posluži uz treninge koje imaju da nakon ove situacije koja je bila za sve nas čudna i zahtjevna, izađu iz izolacije iz tih nekih kuća i stanova i da 7 dana ovdje uživaju, pa da se kućama vrate sa najljepšim uspomenama”, kazao je Đikanović. 

Organizatori kolašinskog košarkaškog kampa, kažu da je zbog korona virusa organizacija kampa bila veoma zahtjevna, ističu da su ispoštovali sve mjere Nacionalnog koordincionog tijela.

“Na ovaj kamp dolaze kako djeca koja se aktivno bave košarkom tako i ona koja tekk počinju, ovdje prvi pzut zavole košarkiu i nakon toga dođu kući i nastavljaju da se bave košarkom. djeca su podijeljena po godišti i usvojenom znanju pokušavamo da toj djeci usadimo motiv da se bave košarkom i dalje i da im naši treneri ukažu na greške koje prave i da im pomognemo da napreduju”, naveo je Đikanović. 

Osim brojnih aktivnosti koje se odvijaju na dobro opremljenim košarkaškim treneima u Kolašinu svi učesnici kampa uzivali su u čistom vazduhu i doboj domaćoj hrani. A posjetili su Nacionalni park Biogradska gora, Ski centar 1600 i brojne druge prirodne i istorijske znamenitosti koje Kolašin nudi svima koji ga posjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније