Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

14. 08. 2020. 12:09   >>  12:07

NBA LIGA

Portland i Memfis u plej-inu, Sparsi bez plej-ofa poslije 22 godine

Košarkaši Portlanda pobijedili su prošle noći Bruklin sa 134:133 i tako obezbijedili mjesto u plej-inu za plasman u plej-of NBA lige.

Portland je ovom pobjedom osigurao osmo mjesto na Zapadu, eliminisao je Finiks koji je u NBA "mjehuru" ostvario svih osam pobjeda, i protiv Memfisa će se boriti za posljednje mjesto u plej-ofu i duel protiv Los Anđeles Lejkersa.

U uzbudljivoj utakmici, najzaslužniji za pobjedu Portlanda bio je Demijan Lilard koji je postigao 42 poena, Si Džej Mekolum je dodao 25, a Jusuf Nurkić 22 poena. U redovima Bruklina, koji će na početku plej-ofa igrati protiv Toronta, najefikasniji je bio Karis Levert sa 37 poena.

Prethodno je svoje mjesto u plej-inu osigurao i Memfis koji je pobijedio Milvoki sa 119:106.

Dilon Bruks je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 31 poenom, dok je Jonas Valančijunas upisao tripl-dabl sa 25 poena, 19 skokova i 12 asistencija. Marko Gudurić nije igrao.

U redovima Milvokija, koji će na početku plej-ofa igrati protiv Orlanda, najbolji je bio Bruk Lopes sa 19 poena.

Košarkaši Finiksa zabilježili su i osmu pobjedu otkako je NBA sezona nastavljena, bili su bolji od Dalasa sa 128:102, ali to im nije bilo dovoljno za plasman u plej-in nakon što je Portland pobijedio.

Najefikasniji u redovima Finiksa bio je Devin Buker sa 27 poena, dok se na drugoj strani istakao srpski centar Boban Marjanović koji je upisao 18 poena i 20 skokova.

Dalas će kao sedmi na Zapadu na početku plej-ofa igrati protiv Los Anđeles Klipersa.

Poslije pobjeda Memfisa i Finiksa bilo je jasno da su košarkaši San Antonija ostali bez plej-ofa, prvi put poslije 22 godine.

Sparsi su sezonu završili porazom od Jute sa 118:112. Rejdžon Taker je bio najefikasniji u ekipi Jute sa 18 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Keldon Džonson sa 24 poena. Košarkaši Jute će u prvoj rundi plej-ofa igrati protiv Denvera.

Košarkaši Orlanda su u utakmici bez rezultatskog značaja pobijedili Nju Orleans sa 133:127 predvođeni Nikolom Vučevićem koji je postigao 23 poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније