Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta; Objavio: O.Z.

01. 08. 2020. 16:16   >>  16:20

VUČEVIĆEV SAIGRAČ PRVI NIJE KLEKNUO

Ajzak: Klečanje ili nošenje majice nisu odgovor

Košarkaš Orlanda Džonatan Ajzak, koji nije klečao tokom intoniranja himne i nije nosio majicu s natpisom "Black Lives Matter", rekao je da smatra da to nije rješenje u borbi za jednakost Afroamerikanaca u SAD.

Igrači i treneri klečali su tokom intoniranja himne SAD otkako je u Orlandu nastavljena sezona u NBA ligi, a Ajzak je prošle noći postao prvi igrač koji nije kleknuo pred utakmicu protiv Bruklina.

Ajzak nije nosio ni majcu sa natpisom "Black Lives Matter" već je stajao s rukama iza leđa u dresu Orlanda.

"Klečati dok nosite majicu 'Black Lives Matter' ne ide ruku pod ruku s podrškom za živote crnaca. Ne mislim da je klečanje ili nošenje majice odgovor", rekao je Ajzak.

Ajzakova odluka nije bila iznenađenje za njegove saigrače, on je najavio da će to uraditi na sastanku tima ranije ove nedjelje.

"To je lična odluka. Svi podržavamo jedni druge u ovome. Ako momcima nije ugodno da kleče, več žele da stoje, niko nema problem s tim. Podržavam ga, kao i cijela organizacija. To je dio života u našoj zemlji", rekao je trener Orlanda Stiv Kliford.

Nakon Ajzaka, isto su postupili i trener San Antonija Greg Popovič i jedan od njegovih pomoćnika Beki Hamon pred utakmicu protiv Sakramenta.

"Radije bih to zadržao za sebe", rekao je Popovič upitan o tome zbog čega je donio takvu odluku.

"Svi moraju da donesu lične odluke. Liga je bila sjajna povodom toga. Svako ima slobodu da se iskaže na način na koji želi. Ja sam reagovao onako kako sam htio", rekao je Popovič.

Nekadašnji NBA košarkaš Čarls Barkli imao je razumijevanja za njihove odluke.

"Nacionalna himna predstavlja različite stvari za različite ljude. Drago mi je što su svi ujedinjeni, ali ako neko ne želi da kleči ne znači da je loša osoba", rekao je Barkli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније