Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Pobjeda [ Objavila: M.L.B. ]

10. 07. 2020. 09:15 >> 13:31

ŽELJA IZBJEĆI VIRTUS

Budućnost danas čeka žrijeb za Evrokup

Budućnost Voli će danas na žrijebu Evrokupa dobiti rivale u grupnoj fazi, protivnike čeka iz drugog šešira, a već je poznato da će u grupi biti sa španskom Unikahom iz Malage.

Naš najveći klub je u drugom šeširu sa španskim klubovima Andorom, Gran Kanarijom i Huventudom. Kako je Unikaha u prvom šeširu, jasno je da će ,,plavi“ i tim iz Malage biti u istoj grupi. Klubovi iz iste lige ne mogu biti u istoj grupi.

Italijanska "gužva"

U prvom šeširu, pored Unikahe, su i grčki Promiteas, ruski UNIKS i Lokomotiva Kubanj.

Potencijalni rivali iz trećeg šešira su izraelski Makabi Rišon, litvanski Lietkabelis i italijanski Dolomiti Trento. Četvrti klub u trećem šeširu je beogradski Partizan - sa kojim ,,plavi“, kao klub iz istog ABA takmičenja, ne mogu igrati u grupnoj fazi.

Takođe, ,,plavi“ neće moći u grupu protiv Trenta - jer su u četvrtom šeširu ljubljanska Cedevita Olimpija (sigurno neće igrati protiv Budućnost Volija kao tim iz ABA) i tri italijanska kluba Virtus Bolonja, Venecija i Breša. Zato je jasno da će iz trećeg šešira rivali biti ili Lietkabelis ili Makabi Rišon.

Četvrti šešir ,,krije“ i jedinu jasnu želju Podgoričana na žrijebu - da se izbjegne grupa u kojoj je favorit takmičenja, Virtus iz Bolonje. Venecija ili Breša su kvalitetom pojedinaca i tima značajno poželjniji rivali.

Mitrović, Vučević...

U petom šeširu su Monako našeg bivšeg selektora Zvezdana Mitrovića, turski Bursaspor i Bahčešehir i njemački Ulm. Monako figurira kao najvalitetnija ekipa iz ove skupine.

Konačno, u šestom šeširu su francuski klubovi Nanter, Bulonj u Burg, kao i belgijski Antverp. Trener Burga već niz godina je Baranin Savo Vučević, a za taj klub nastupa bivši talenat Budućnost Volija Ognjen Čarapić. Belgijski Antverp djeluje kao najslabiji tim u šestom šeširu, iako ima tradiciju niza godina nastupa u jakim evropskim takmičenjima.

Žrijeb će biti održan u sjedištu Evrolige u Barseloni - oko 13.15 časova po našem vremenu. Kompletna procedura biće održana onlajn i biće prenošena direktno na Youtube i Facebook stranicama Evrokupa. Već danas biće poznat i kompletan raspored grupne faze. S. S.

Važni datumi
Sezona Evrokupa zvanično će početi 30. septembra a grupna faza će trajati do 16. decembra. Top 16 faza počinje 30. decembra i igraće se do 3. februara naredne godine.

Termini četvrtinala su 2. i 5. mart, uz 10. mart za eventualnu majstoricu. Polufinale bi se igralo 16. i 19. marta, a majstorica 24. marta. Konačno, finale je na programu 6. i 9. aprila, uz 14. april za eventualnu majstoricu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније