Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

07. 07. 2020. 14:53   >>  14:51

OBJAVIĆE PODATKE

KSCG čeka rezultate svih testiranih

Košarkaški savez Crne Gore saopštio je da još uvijek nemaju rezultate testiranja učesnika kampova u Tivtu i Bijelom Polju na koronavirus.

"Uvažavajući pravo javnosti da zna, ali prije svega pravo na privatnost naših košarkaša i članova KSCG-a prethodnih dana nijesmo željeli da se oglašavamo povodom rezultata testiranja učesnika kampova u Tivtu i Bijelom Polju", saopštio je KSCG.

Prvi razlog, kako su nevali, je to što su željeli da od Instituta za javno zdravlje dobijemo rezultate za sve testirane, kako bi sa preciznim informacijama mogli da obavijestimo javnost o tome koliko je tačno osoba inficirano Kovidom-19.

"Svjedoci smo da laboratorije Instituta za javno zdravlje dnevno odrade ogroman broj testova, zbog toga još nijesu na red došli uzorci svih testiranih košarkaša i košarkašice. Kada se to desi u saradnji sa IJZ objavićemo podatke", kazali su iz KSCG.

Kako su čelnik KSCG-a i dva košarkaša mlade reprezentacije odmah po dobijanju pozitivnog rezultata na testu dobili jasna uputstva ponašanja, a uz saradnju sa nadležnim organima i ostali učesnici kampova izolovani, u Savezu smatraju da neobjavljivanjem informacija prije rezultata svih testiranih ni na koji način nijesu uskratili javnost u Crnoj Gori.

"Dalje, vjerujemo da objavljivanje imena inficiranih nije u interesu nikog, niti na bilo koji način može pomoći u situaciji u kojoj se nalazimo", ističu u KSCG.

U saopštenju se navodi da Košarkaški savez Crne Gore, poštujući sve mjere i preporuke Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti, od početka ljeta pokušava da okupi što je moguće veći broj košarkaša i košarkašica kako bi im pomogao da se vrate u formu nakon dugačke pauze zbog pandemije koronavirusa.

Sa tom željom organizovani su i kampovi u Tivtu i Bijelom Polju koji su nažalost prekinuti usljed pogoršanja situacije sa Kovidom-19.

"Košarkaški savez će i u narednom periodu u saradnji sa NKT-om i IJZ-om svoje aktivnosti usmjeravati da prvenstveno zaštiti zdravlje svih, a uz nadu da ćemo vrlo brzo pričati opet o košarci", poručuju iz KSCG.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније