Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

11. 06. 2020. 21:18 >> 21:16

JEDNA OD OSNIVAČA TAKMIČENJA

Panatinaikos podnio zahtjev za izlazak iz Evrolige

Evroliga, najjače košarkaško takmičenje u Evropi, ostala je bez jednog od svojih osnivača otkako se ovo takmičenje igra u novom formatu.

Naime, evroligaško takmičenje je napustio Panatinaikos, klub koji je u prošlosti prvak Starog kontinenta bio šest puta.

Klub iz Atine je u pismu dostavljenom Đordiju Bartomeuu poručio da želi napustiti takmičenje i naveo razloge svoje odluke.

"Kao što vam je poznato, posljednja dva mjeseca Panatinaikos komunicira s vama, izražavajući, diskretno, ali jasno, svoju volju da raskine zagarantovani ugovor sa Evroligom. Tražili smo da se ovo važno pitanje što prije postavi nadležnim tijelima. Međutim, vaš odgovor da će takav razvoj događaja značajno naštetiti pregovorima o košarci Evrolige sa njenim sponzorima, kao i samom proizvodu u to vrijeme, tokom kojeg je kriza pandemije u porastu, rezultirao je da razmotrimo vašu zabrinutost i odlučili smo da se ponašamo sa najvećom delikatnošću. Nismo poslali zvanično obavještenje, niti smo pokušali da izvršimo bilo kakav pritisak, poštujući okolnosti.

Međutim, vrijeme je odavno prošlo i još uvijek nismo dobili nikakav odgovor na naš razuman i legitiman zahtjev.

Shodno tome, s obzirom na činjenicu da - indikativno - prisustvo našeg tima u Evroligi nije nimalo korisno za nas, dok istovremeno nije bilo korisne eksploatacije ili povećanja prihoda Evrolige, Panatinaikos izražava svoju namjeru pismeno i zvanično da prenese svoju dozvolu za učešće i akcije. Zvanično tražimo od nadležnih tijela Evrolige da preduzmu sve potrebne korake po tom pitanju", navodi se u pitanju kojeg je potpisao predsjednik Manos Papadopoulos.

Od ranije se špekuliše da će Panathinaikos iduće sezone nastupati u FIBA Ligi prvaka, a nakon ovog pisma taj scenarij je sve izgledniji.

Đordi Bertomeu je ranije saopštio da će u slučaju istupanja Panatinaikosa to mjesto lako popuniti.

Panatinaikos je šest puta bio šampion Evrope.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније