Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

12. 10. 2013. 20:49 >> 23:05
3

ABA LIGA

Poraz Budućnosti u Skoplju

Budućnost je zasluženo poražena od MZT-a u Skoplju sa 78:71, u trećem kolu regionalne ABA lige. Makedonski tim je vodio od početka do kraja, imao 16 razlike na poluvremenu, Budućnost je prišla na poen zaostatka, ali nije imala snage za preokret. Blistao je veteran Todor Gečevski koji je postigao 27 poena.

Budućnost je katastrofalno počela meč, nekoliko nepovezanih napada i lošu igru u odbrani kaznio je MZT i poveo 9:0. Prve poene za Budućnost postigao je Kolmen nakon četiri minuta.

Potom je Gečevski dao pet poena, Dejvis je pogodio trojku i ubrzo je bilo – 19:4. Do kraja četvrtine se razigrao Ćapin, postigao pet poena, ali to nije trglo “plave“, pa je MZT završio prvu dionicu sa plus 13 – 24:11.

Druga četvrtina je bila izjednačenija, ali su i nju dobili Makedonci (20:17) i otišli na odmor sa velikih 16 razlika – 44:28.

Budućnost je serijom 5:0 prišla na 12 razlike, ali je prokockala par napada, a Marko Popović je promašio dva slobodna bacanja. Međutim, to nije pokolebalo Podgoričane koji su upravo trojkom Popovića smanjili na 55:46.

Bek Budućnosti se razigrao u tim trenucima i još jednom trojkom smanjo na 57:50. Ipak, MZT je pred odlučujuću dionicu imao 64:52.

Polaganjem Vitkovca i trojkom Šehovića Budućnost je došla na svega pet poena zaostatka 66:61, ali je fenomenalni Gečevski imao odgovor – pogodio je koš uz faul.

Budućnost je popravila igru u odbrani, što je dalo rezultat. Subotić je iskoristio četiri od pet bacanja, Akindele je zakucao i meč je odjednom postao otvoren – 67:65 za MZT. Sinovec je donio plus 5 svom timu u narednom napadu, ali Aleksa Popović i Ćapin nijesu dali rivalu da odmakne.

Ipak, u odlučujućim momentima "plavi" su stali u napadu, nijesu imali pravu ideju, a Lučić sa tri bacanja i Sinovec trojkom pola minuta prije kraja stavili su tačku na pobjedu domaćih - 78:71.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније