Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

30. 05. 2020. 16:05   >>  16:03

IZBOR NAVIJAČA

Dubljević najbolji centar u istoriji Valensije

Bojan Dubljević je nedavno produžio ugovor sa ekipom Valensije u koju je stigao 2012. godine i koju uvijek naziva drugom kućom i porodicom.

Reprezentativac Crne Gore je ljubimac navijača Valensije, a koliko ljubitelji košarke iz grada koji će biti domaćin finalnog turnira šampiona Španije u sezoni koju je prekinuo koranovirus, vole momka rođenog u Nikšiću, pokazali su u anketi koju je organizovao dnevni sporti list “Superdeporte”, koji izlazi u Valensiji.

Naime, u anketi pomenutog lista, Dubljević je dobio čak 63 procenta glasova i izabran je za najboljeg centra u istoriji Valensije u zaista paklenoj konkurenciji.

Dubljević je, podsjećanja radi, bio centralna figura u timu Valensije koja je prvu i jedinu titulu u istoriji osvojila prije tri godine. U dresu Valensije Dubljević je osvojio Eurokup 2014. i 2019. godine.

Nikšićanin je u ovom izboru završio daleko ispred argentinskog asa Fabrisija Oberta, NBA šampiona iz 2007. godine sa San Antoniom i olimpijskog šampiona 2004. godine sa Argentinom. Oberto je igrao za Valensiju od 2002. do 2005. godine, a u tom periodu, 2003. godine je osvojio Evrokup.

Na trećem mjestu završio je legendarni Dejan Tomašević, koji je sa Panatinaikosom osvojio Evroligu 2007. godine, šest puta bio šampion Jugoslavije, tri puta Grčke, jednom Španije sa Baskonijom. Pored toga, Tomašević je dva puta bio šampionat sveta i tri puta šampiona Evrope u dresu Jugoslavije. Dres Valensije, tada pod imenom Pamesa, nosio je od 2002. do 2005. godine.

Na koti četiri je Bred Brenson, Amerikanac koji je za Valensiju igrao od 1988. do 1994. godine. Nekada NBA centar Klivlenda i Indijane, te Real Madrida.

Na petom mjestu u izboru navijača Valensije je Tanoka Berd, koji je za Valensiju igrao u sezoni 1999/2000. Kao igrač Real Madrida i Huventuda dva puta biran je za MVP igrača u šampionatu Španije. Kao igrač litvanskog Žalgirisa i turskog Ulkera osvajao je brojne šampionske titule.

Izbor je kompletirao slavni Ukrajinac Sergej Liščuk. Za Valensiju je igrao od 2009. do 2015. godine, Dubljeviću bio saigrač tri godine. Sa Liščukom u sastavu, Valensija je osvojila Evrokup 2010. i 2014. godine i igrala dvije sezone u Evroligi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније