Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina, Objavila: R.B. ]

26. 05. 2020. 13:24 >> 13:30

BUDUĆNOST BEMAKS

Talentovana Savković prvo pojačanje

Talentovana košarkašica hercegnovskog Primorja, Jovana Savković, prvo je pojačanje Budućnost Bemaksa za narednu sezonu, saopšteno je iz podgoričkog kluba.

Savković, koja ima 15 godina i 173 centimetra, za hercegnovski klub nastupala je u svim uzrasnim kategorijama.

Ona je u tek završenoj sezoni igrala za sve tri selekcije Primorja, a bila je i dio ekipe koja je nastupala u WABA ligi do 17 godina.

Kao pozajmljena igračica igrala je WABA ligu do 15 godina za Budućnost Bemaks.

Savković je kazala da joj je čast što dolazi u Budućnost i da je to veliki iskorak u njenoj karijeri.

"Trudiću se da opravdam očekivanja ljudi iz kluba. Želim da se zahvalim Primorju za sve godine uspješne saradnje i da im poželim puno sreće u daljem periodu", kazala je na Savković na konferenciji za novinarte.

Ona je prva košarkašica u istoriji WABA lige, u konkurenciji do 15 godina, koja je dva puta uzastopno proglašena za najkorisniju igračicu regularnog dijela sezone.

Prošle godine je bila MVP u dresu Primorja iz Herceg Novog sa prosjekom od 28,1, a u sezoni 2019/20 kao igračica Budućnost Bemaksa sa indeksom 30,1.

Savković, koja je članica i kadetske reprezentacije Crne Gore, je prvi strijelac U17 WABA lige (239 poena na 12 mečeva), ostvarila je najviše asistencija 78 (u prosjeku 6,5).

Predsjednik podgoričkog kluba, Zoran Vujičić kazao je da angažovanjem Savković nastavlja se projekat okupljanja najtalentovanijih crnogorskih košarkašica.

"Prošle sezone, u kojoj smo premašili očekivanja i uspjeli da stignemo do trofeja u WABA ligi, podmladili smo ekipu i napravili priličan zaokret, jer smo tako reći u vatru bacili nekoliko djevojčica, poput Marije Leković, Zorane Radonjić, Maje Bigović i Anastasije Drobnjak. Posebnoi zbog čega smo prilično zadovoljni postinutim i rezultatom i činjenicom da je u ozbiljnu afirmaciju krenulo nekoliko naših mladih igračica", rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, to je nastavak višegodišnje vizije da iz godine u godinu u prvom timu imaju sve više mlađih igračica, koje će biti budućnost crnogorske košarke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније