Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

25. 05. 2020. 18:40 >> 18:35

RAZUMIJE FRUSTRACIJU KLUBOVA

Bertomeu: Svi smo gubitnici

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu rekao je da razume frustraciju klubova koji zbog odluke o okončanju sezone neće imati priliku da naredne sezone izbore plasman u to takmičenje.

"Ne vidim da je neki tim izgubio više od drugog. Svi smo ove sezone gubitnici. Evroliga je organizacija koja je izgubila mnogo otkazivanjem sezone i mislim da to važi i za klubove koji imaju ambiciju da budu šampioni Evrolige", rekao je Bertomeu na konferenciji za novinare upitan o ljutnji Partizana i Virtusa.

"Uložili su mnogo u roster i mogu da osjećaju frustraciju jer ne mogu da završe sezonu. Razumijem da će biti isti osjećaj i u timovima koje ste pomenuli, ali sam uvjeren da shvataju zašto smo donijeli ovu odluku. Napravili su veliki trud, ušli u završnu fazu Evrokupa, ali nažalost nećemo završiti sezonu i iz istog razloga zbog kojeg nemamo šampiona u Evroligi nemamo šampiona ni u Evrokupu. Siguran sam da će imati ambiciju da u budućnosti igraju Evroligu. Razumijem frustraciju, svi osjećamo frustraciju, ali nijedan tim ne gubi više od drugog. Svi gubimo", dodao je Bertomeu.

Evroliga je okončala sezonu usljed pandemije korona virusa i svih 18 klubova koji igraju ove, igraće i naredne.

"Morali smo da pokažemo konzistentnost. Razumijem klubove koji hoće da budu dio Evrolige, to je legitimna želja, ali nažalost u okolnostima smo da svako mora da shvati koliko je ovo izuzetna situacija. Zato jedne godine neće biti promocije i ispadanja i nećemo imati šampiona", naveo je Bertomeu.

Pomenuo je situaciju Efesa, koji je bio lider Evrolige u trenutku prekida.

"I Efes trenutno vodi u Evroligi, ali to ne znači da zaslužuje trofej jer takmičenje nije završeno. To važi za sve, kao i za sve lige. Još ima mnogo opcija da bi neko bio šampion i to nije samo koncept za vašu ligu, već i za Evrokup i za druga takmičenja", kazao je Bertomeu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније