Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

08. 10. 2013. 22:18 >> 23:26
2

ABA LIGA

Budućnost deklasirala Zadar

Nakon startnog poraza u regionalnoj ligi, u Novom Mestu, košarkaši Budućnosti su večeras u "Morači", u drugom kolu ABA lige, deklasirali Zadar rezultatom 90:68 (24:14, 22:15, 23:15, 21:24).

Od samog starta utakmice, plavi su nametnuli svoj stil igre, prednost je rasla iz minuta u minut, pa je u jednom trenutku bilo je i plus 31.

Najefikasniji u timu crnogorskog šampiona bio je Aleksa Popović sa 16 poena, Aleksandar Ćapin je ubacio 14, Suad Šehović 13, Akindele 10. Kod gostiju se istakao Sobin sa 13 koševa.

Budućnost Voli je imala šut iz igre čak 66% (35-53), trojke 5-12, 37 skokova u odnosu na 24 uhvaćene lopte gostiju.

Naredni rival Budućnosti u regionalnoj ligi, 19. oktobra je zagrebačka Cibona.

Izjave nakon meča:

Nikola Ivanović : “Zadar je došao nakon pobjede u prvom kolu, ali mi smo bili apsolutni favoriti. Početak je bio izuzetno dobar. Odmah smo napravili razliku i održavali je čitav meč. Moramo biti zadovoljni ovom pobjedom i idemo u Skoplje puni samopouzdanja”

Trener Igor Jovović: „Prije svega čestitke igračima na pobjedi. Poslije nesrećnog poraza u Novom Mestu, reagovali smo na pravi način. Od prvog momenta meča, agresivnom igrom natjerali smo protivnika da teško ulazi u pozicioni napad, iskontrirali ih, i napravili veliku razliku na poluvremenu. Utakmica je čitavo vrijeme bila pod našom kontrolom. Međutim, mislim da ima još mnogo stvari na kojima moramo da radimo. Prije svega na stepenu uigranosti, jer je bilo mnogo promjena ovog ljeta. Reprezentativci su se kasnije priključili, i sve to zahtijeva rad. Na dobrom smo putu, napredujemo kao tim, i idemo u Skoplje sa osnovnom željom da igramo što bolje“.

 

Košarkaši Radničkog pobijedili su, na svom parketu, Široki sa 75:55, a košarakaši Solnoka pobijedili su MZT iz Skoplja sa 81:69 (15:16, 20:8, 20:16, 26:29) u prvoj utakmici drugog kola regionalne Jadranske lige.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније