Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

21. 04. 2020. 18:49   >>  18:45

"MORNAR DA IDE U EVROKUP"

KK Partizan: Prioritet da se sezona završi na terenu

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je apsolutni prioritet završetak sezone na terenu, ali da ako to ne bude moguće, treba vrednovati postignute rezultate i poziciju klubova uoči prekida takmičenja. U srijedu, 22. aprila, klubovi ABA lige će obaviti sastanak tokom kojeg će iznijeti svoje predloge za završetak tekuće sezone prekinute zbog pandemije korona virusa.

Na danas održanoj video sjednici Upravnog odbora Partizana, usvojena je odluka da se podrži predlog predsjednika Ostoje Mijailovića o tome sa kakvim stavom će crno-bijeli izaći pred ostale klubove regionalnog šampionata, navodi se na sajtu kluba.

"Završetak sezone u formatu kako je prvobitno i zamišljeno u trenutku kada je ona prekinuta, Partizan smatra jedinim sportskim i potpuno ispravnim rješenjem. Dakle, ukoliko se situacija stabilizuje u dogledno vrijeme i ako vlasti dozvole da se sportski događaji u zatvorenom prostoru igraju uz prisustvo publike. Za Partizan je ovo jedini potpuno ispravan put kojim bi se odredio konačan poredak u ABA ligi", naveo je Partizan.

"Između ostalog, o zadržavanju formata takmičenja u postavljenim okvirima kao prvom izboru, nedavno je govorio i prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu, čiji stav po ovom pitanju, kao liga koja je vezana za Evroligu i Evrokup, klubovi regionalnog šampionata trebaju slijediti", dodaje se u saopštenju.

Partizan je naveo "da se na taj model ne može čekati u nedogled" i pozvao je klubove ABA lige da zajedno odrede tačan datum do kojeg bi takmičenje moralo da počne, kako bi se liga završila blagovremeno, ali i kako bi ostalo dovoljno vremena za trening i pripreme za narednu sezonu.

"Tek ukoliko se iscrpe sve mogućnosti da se sezona okonča na terenu, u uslovima koje su klubovi svojim igrama izborili, Partizan smatra da treba razmišljati u pravcu alternativnih rješenja. Ukoliko do ovakvog scenarija dođe, Partizan će se zalagati za rješenja kojima će se vrednovati ostvareni rezultati i poštovati pozicija klubova koji su prije prekida šampionata bili u prilici da se izbore za plasman u viši rang, plej-of, ali i spasu se ispadanja iz lige", naveo je Partizan.

U slučaju nemogućnosti nastavka ABA lige, Partizan smatra da bi trebalo donijeti rješenje da se liga proširi na 14 klubova, uz ulazak dva tima iz ABA 2 lige koja su u trenutku prekida zauzimala prvo i drugo mjesto na tabeli, odnosno bez ispadanja iz ABA 1.

Takođe, zbog potencijalne situacije u kojoj bi usljed prekida sezone ekipe na četvrtom i petim mestu na tabeli imale isti skor, Partizan je predložio da se klubovi ABA lige zajedničkim snagama zauzmu za dobijanje još jednog mjesta u Evrokupu putem dodjeljivanja specijalne pozivnice.

Ta pozivnica bi u tom slučaju omogućila da Evrokup u sezoni 2020/2021 igraju i Cedevita Olimpija i Mornar iz Bara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније