Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

07. 03. 2020. 21:03 >> 21:05

PAVIĆEVIĆ

Nije lako kad se zna da se mora pobijediti

Mornar je večeras protiv Krke napravio još jedan korak ka plej-ofu ABA lige, ali do pobjede nije došao tako lako.

Košarkaši Mornara pobijedili su večeras u Baru ekipu Krke iz Novog Mesta 82:73 (19:13, 20:16, 14:24 i 29:20) u utakmicu 21. kola ABA lige.

"Čestitam igračima na teško ostvarenoj pobjedi. Iskren da budem, očekivao sam ovakvu utakmicu. I to iz dva razloga. Prvo, nije lako igrati kad se zna da se mora utakmica dobiti, taj pritisak zna da sputa igrače. Vidjelo se da nemamo tečnost u napadu, bilo je više nego očigledno da smo u grču. I drugo: ekipa Krke nije imala šta da izgubi, a ako dobije napraviće fenomenalan posao", kazao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Barani su kontrolisali dešavanja na parketu sve do same završnice treće deonice.

"Vrlo kritičan momenat bio je kad smo od plus 14 došli na minus šest i ostali bez igre. Jednostavno, niJEsmo djelovali povezano. Na svu sreću, Voler je pogodio neke vrlo bitne šuteve i na kraju ipak smo iskusno priveli meč kraju i ostvarili veoma bitnu pobjedu. Bila je ovo jako teška utakmica, čestitam igračima Krke na korektnoj igri. Želim im da uspiju u njihovim planovima da zadrže abaligaški status", izjavio je Pavićević.

Obje ekipe su se borile sa velikim pritiskom, jer je ulog bio ogroman.

"Očiledno da nam prvenstvena pauza nije koristila, ispali smo iz ritma u kojem smo bili prije pauze. Neću da kukam, ali povreda Lukovića nam je dosta poremetila koncepciju igre tako da, kao što vidite, tražim neke petorke sa kojima nikad nijesam igrao tokom ove sezone. I to je jedan od razloga što smo ušli u neku minus fazu. Moram da spremam ekipu kao da se Luković neće vratiti, jer ne znam do kad će trajati njegova povreda i kakva je situacija s njim, a nema se mnogo vremena. Mi u nedjelju igramo utakmicu protiv Mege. Nadam se da se večeras nismo oprostili od svoje publike. Naprotiv, mislim da ako budemo ušli u taj plej-of, gledaće se još košarke u Baru ove sezone", poručio je Pavićević.

Košarkaši Mornara u posljednjem kolu igraju protiv Mege u Beogradu, ali da bi ponovo držali sudbinu u svojim rukama, kao što je to bio slučaj prije poraza od Budućnosti u minulom kolu, neophodno je da Zadar u nedjelju sa početkom u 18 časova pobijedi Primorsku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније