Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Izvor: Sport klub [ Objavio: O.Z. ]

06. 03. 2020. 23:11 >> 23:13

EVROLIGA

Veliki preokret Barse, Baskonija bolja od Albe

Bila je Barselona na ivici ponora u Blaugrani protiv Bajerna u 28. kolu Evrolige, ali je uspjela da zabilježi pobjedu 83:80.

Ekipa Olivera Kostića bila je na pragu velikog iznenađenja. Sjajnom igrom u trećoj četvrtini, koju je dobio 27:15, Bajern je u posljednji kvartal ušao sa prednošću od +11. Imali su i +17 u tom periodu, a pet minuta prije kraja bukvalno dobijenu situaciju i prednost 73:60. Ali od tada ekipa Svetislava Pešića stegla je odbranu, dopustila samo sedam poena do kraja meča, od čega trojku na dvije sekunde do kraja, a u napadu su, prije svih proradili Nikola Mirotić i Kajl Kurik i na kraju donijeli veliki preokret i pobjedu.

Mirotić je bio najefikasniji kod pobjednika sa 28 poena, a imao je i osam skokova i četiri asistencije. Kori Higins je dodao 16, a Kurik 13 poena. Na drugoj strani Greg Monro bio je najefikasniji sa 19 poena, a imao je i osam skokova, Maodo Lo 14 pogodaka, a Vladimir Lučić 12, uz pet skokova i dvije ukradene lopte.

Barselona je na deobi drugog mjesta sa madridskim Realom sa skorom 22-6, dok je Bajern sada posljednji sa skorom 8-20.

Poput Bajerna i drugi nemački tim Alba ispustila je veliku prednost u Španiji. Vodili su Albatrosi +17 u trećoj dionici, ali su na kraju dopustili Baskoniji da se vrati i dobije meč 73:72.

Baskonija je 13. sa skorom 12-16 i nalazi se u grupi timova u kojoj su Žalgiris, Valensija, Olimpijakos i Milano na diobi devetog mjesta. Alba je 16. sa skorom 9-19.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније