Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me [ Objavio: O.Z. ]

21. 02. 2020. 21:10   >>  16:46

RADOVIĆ DEBITOVAO POBJEDOM

"Ispraviti greške, najvažnija je upisana pobjeda"

Košarkaši Crne Gore savladali su Veliku Britaniju teže od očekivanog. "Crveni" su imali i do 15 poena prednosti, ali gosti su se uvijek vraćali u meč, ne dozvolivši da se izabranici Boška Radovića opuste i mirno privedu utakmicu kraju.

"Crveni" su zasluženo došli do trijumfa, pošto su vodili od početka pa do kraja utakmice.

"Očekivali smo ovakvu ekipu, znali smo da su čvrsti i da su "fizikalci", da igraju brzo. Kad smo igrali čvrsto i fizički dobro nije bilo problema i tada smo pravili razliku, a u nekim momentima pravili smo greške u oba pravca. Najvažnije da smo utakmicu riješili u svoju korist da idemo u Francusku malo rasterećeni", kazao je,  za TVCG poslije,  Boško Radović kojem je ovo bio debi na klupi reprezentacije.

Meč u Francuskoj na programu je već u ponedjeljak.

"Imamo dva treninga do meča sa Francuskom i gledaćemo da ispravimo greške koje smo pravili. Možemo očekivati dobru utakmicu, igraćemo požrtvovano i u napadu i u odbrani", poručio je Radović.

Kapiten Suad Šehović priznaje da su protivniku dozvolili previše lakih poena.

"Očekivali smo ovakvu utakmicu i govorili smo da je to atipična ekipa, koja bez obzira na razliku nastavlja da igra košarku sa dosta brzih šuteva. Tranziciono smo bili loši, dozvolili smo dosta lakih poena. Na kraju, najbitnije je da smo ostvarili pobjedu", izjavio je Šehović.

Favorit u grupi je svakako Francuska, ali "crveni" neće dići "bijelu zastavu".

"Francuska je sigurno favorit, ali očekujem našu bolju predstavu. Pokušaćemo da se što bolje oporavimo i da damo sve od sebe. Svaka utakmica je za nas šansa. Prošle kvalifikacije su pokazale da su ovi prozori dobri za manje selekcije kao što je naša i žeimo da ostvarimo što bolji rezultat i plasiramo se na EP", izjavio je Šehović.

Njegov saigrač iz Budućnosti Danilo Nikolić kaže da nijesu ispoštovali sve dogovore iz svlačionice.

"Mi smo odlično otvorili meč, znali smo njihovu košarku, da će biti dosta šuteva i da će ići na ofanzivan skok. Tu malo nijesmo ispoštovali dogovor, ali najbitnije je da smo osvojili dva boda", poručio je Nikolić.

Večeras je u sastavu bilo samo šest igrača koji su bili dio tima na Mundobasketu u Kini.

"Ovo nam je prva utakmica i bilo je malo teže igrati. Nije bilo ni puno vremena da se sve posloži. Protiv Francuske idemo da igramo rasterećeno i ako nam se ukaže prilika da idemo na pobjedu", kazao je Nikolić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније