Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 02. 2020. 20:50   >>  22:55 3

PRVI KORAK KA EP

Britanija namučila Crnu Goru

Košarkaška reprezentacija Crne Gore ostvarila je pobjedu na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

U predivnoj atmosferi pune "Morače" stigla je pobjeda na debiju selektora Boška Radovića. Srušena je Velika Britanija 81:74 (24:14, 18:24, 20:10 i 19:26).

Bilo je uspona i padova, međutim na kraju je ostvarena pobjeda koja bi mogla na kraju da bude i presudna u trci za šampionat kontinenta. U grupi na startu odmah iznenađenje. Njemačka lako protiv Francuske 83:69.

Početak meča bio je fenomenalan. Sjajni navijači nosili su košarkaše do dvocifrene prednosti već poslije četiri minuta. 12:2 bio je rezultat, pa su gosti već u uvodnim momentima morali da zovu tajm aut.

Prva četvrtina generalno je bila sjajna. Odbrana na nivou, Britanci uz mnogo problema da organizuju napad. Tokom prvog dijela prednost je išla do 13 poena, a nakon deset minuta 24:14.

Gosti su u finišu prve i početkom treće četvrtine napravili seriju 15:4 kojom su se potpuno vratili u meč. Prišli su na 28:26 i do kraja poluvremena bili u egalu - 42:38.

Crnogorski košarkaši su u drugom periodu imali dosta promašenih zicera, ali poslije poluvremena sve se promijenilo. Opet je odbrana bila dobra, a iz toga je proradio i napad. Britanija nije imala odgovor pa je serijom 15:2 naš sastav stigao na velikih 59:44.

Nakon tri četvrtine bilo je 62:48, ali su uporni gosti ostali u igri do kraja. Pomalo su topili minus i kod rezultata 76:71 imali dva pokušaja za tri poena koja nijesu iskoristili, pa je naš sastav rutinski priveo meč kraju.

Džastin Kobs je ubacio 19 poena, uz osam asistencija, Marko Todorović je upisao 16, uz sedam skokova. Kapiten Šehović je dodao 11 poena kao i Bjelica, dok je Petar Popović ubacio devet.

Naša selekcija 24. igra duel sa Francuskom u gostima.

 

TOK MEČA

4. četvrtina

Nakon trojke Hesona, pogodio je Simonović iz ofanzivnog skoka, a potom Mokford postiže novu trojku za goste - 64:55.

Crna Gora opet griješi u napadu pa Britanci opet stižu na samo sedam razlike -  68:61. Srećom, Nikolić postiže trojku da prekine nalet gostiju - 72:63.

Popović iz prodora, ali Soko uzvraža - 74:67. Poeni Kobsa za miran finiš - 76:67.

Imali smo sreće u posljednjem minutu - Vokefort je promašio dva otvorena šuta za tri poena pri rezultatu 76:72, a potom i da gosti naprave faul u napadu. 

Kobs je pogodio jedno bacanje, a Soko postiže brze poena nakon tajm-auta, za 77:74, na 14 sekundi do kraja.

Kobs ne griješi sa linije slobodnih bacanja - 79:74, na 12 sekundi do kraja, nakon čega je uslijedio novi tajm-aut britanskog selektora.

Odlična odbrana i sve je riješeno na 9 sekundi do kraja meča. Kobs ponov precizan sa penlaa sa konačnih 81:74,

3. četvrtina (20:10)

Neuspjela dva napada naših, promašaji Todorovića, a na drugoj strani Soko zakucava za 42:40.

Todorović odličan na obje strane, pogađa uz faul nakon asistencije Kobsa, a potom zaustavlja centra gostiju i omogućava Popoviću da postigne koš za plus sedam - 49:42.

Todorović je glavni igrač naše selekcije u ovim trenucima, vezao je sedam poena i Crna Gora vodi 11 poena razlike - 53:42, na sredini treće dionice.

Razigrali su se "crveni" nakon lošije igre u drugoj četvrtini. Danilo Nikolić postiže trojku za seriju od 12:0 i vođstvo od 14 poena razlike.

Reaguju gosti, i nakon dva brza napada smanjuju na 59:48. Ipak, uslijedio je odgovro naših nakon tajm-auta i nakon 30 minuta igre Crna Gora vodi 62:48.

2. četvrtina (18:24)

Ponovo je Heson bio precizan za tri poena na startu druge dionice, a uslijedili su novi poeni gosti za seriju od 8:0, za 24:19. Gosti igraju čvršće u odbrani u nastavku meča, za tri minuta postgli smo samo dva poena, dok Britanci pogađaju za 26:23. 

Previše greaka u napdu naše reprezentacija, i gosti stižu na minus 1 - 31:30, pa je selektor Boško Radović zvao tajm-aut, nakon kojeg Šehović postiže trojku, čini se u pravom momentu.

Na minut i po do kraja poluvremena Bjelica postiže trojku, ali gosti drže priključak poenima sa poludistance  - 39:36.

Atraktivno zakucavanje Hesona za minus jedan 39:38, da bi Šehović bio fauliran prilikom šuta za tri poena - 42:38.

Druga dionica pripala je Britaniji - 18:24.

Najefikasniji u crnogorskoj reprezentaciji u prvom poluvremenu je Bjelica sa 11 poena, Kobs ima 10, Todorović osam. 

1. četvrtina (24:14)

Prve poene na meču postigao je Marko Todorović sa linije slobodna bacanja, a onda i Džastin Kobs postiže svoje prve poene u crnogorskom dresu.

Odlično su "crveni" otvorili meč, poveli 8:0, a potom i 12:2 u 4. minutu.

Milko Bjelica uz dosta sreće postiže trojku za 15:2, a potom i gosti pogađaju sa distance - 15:7, na 3.40 minuta do kraja.

Upisuje se u Simonović, na debiju za seniorsku reprezentacou, za najveću prednost u dosadašnjem dijelu meča - 22:9.

Na kraju prvih deset minuta imamo plus 10 - 24:14, nakon što je Heson u posljednjem napadu Britanije postigao trojku.

19:00 Pred meč, održan je minut ćutanja u čast tragično preminulog Kobija Brajanta, legendarnog Košarkaša Los Anđeles Lejkersa.

Pobjeda protiv Britanaca mogla bi biti krucijalna za naš nacionalni tim, pošto su u grupi još Njemačka i Francuska.

Njemci su kao domaćini osigurali mjesto na Eurobasketu, Francuzi su prvi favoriti grupe, pa će pobjednik meča u Podgorici biti u sjajnoj situaciji već nakon prvog meča.

Crnogorsku selekciju tri dana kasnije očekuje meč sa Francuskom u gostima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније