Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

09. 02. 2020. 20:39   >>  20:39 5

MIJOVIĆ

"Morala biti bolja koncentracija, slijede tri teška meča"

Za pobjedu u derbiju u Beogradu morala je biti bolja koncentracija. Oni su svaki pad koncentracije kažnjavali trojkama i poenima iz tranzicije, nije ih bilo mnogo, ali su stizali u bitnim momentima. To nas je odvelo u poraz, kazao je trener košarkaša Budućnosti Petar Mijović.

Podsjetimo, košarkaši Budućnost Volija izgubili su u Beogradu od Partizana 87:82 (19:23, 28:22, 21:19, 19:18), u utakmici 19. kola ABA lige.

"Mislim da je derbi opravdao očekivanja, da je bio dobar meč i predstava oba tima. Znali smo da nas čeka težak posao i zahtjevan tim, uprkos tome što je Partizan imao dva teška meča. Ipak, široki su što se tiče rostera i znao sam da će izaći energetski maksimalno", ocijenio je Mijović.

Budućnost je od samog početka meča imala prednost, predvođena Šehovićem i Nikolićem koji su bili sigurni za tri poena. Partizan je "jurio" rezultat i uspijevao je da "trojkama" anulira prednost Budućnosti.

"Dobro smo otvorili duel, zatvarali neke stvari koje Partizanu donose mnogo uspjeha ove sezone. Šut i kontrola defanzivnog skoka su se nadovezali i donijeli rezultat. Onda smo stali i mislim da smo morali da imamo bolji rezultat poslije prvog poluvremena, zbog načina na koji smo odigrali", dodao je Mijović.

Izabranici Andree Trinkijera su na veliki odmor otišli sa dva poena prednosti (47:45), da bi se u nastavku vodila još veća borba na terenu.

"Pejdž i Jaramaz rastu u sistemu Trinkijerija i oni su nas i u dobroj odbrani kažnjavali individualnim kvalitetom. Za pobjedu u derbiju u Beogradu morala je biti bolja koncentracija. Oni su svaki pad koncentracije kažnjavali trojkama i poenima iz tranzicije, nije ih bilo mnogo, ali su stizali u bitnim momentima. To nas je odvelo u poraz. Imamo tri teška meča do kraja, idemo na pobjedu protiv Mornara, FMP-a i Cedevita Olimpije. Mi smo što se košarke tiče uživali u Beogradu", zaključio je Mijović.

U utakmici u prvom dijelu sezone Budućnost je u Podgorici pobijedila sa pet poena razlike.

Partizan ima 15 pobjeda i četiri poraza na prvom mjestu na tabeli regionalnog takmičenja, a Budućnost na drugom mjestu ima pobjedu manje.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније