Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Bar info; Objavila: R.B. ]

10. 02. 2020. 09:41   >>  09:40 5

ABA LIGA

Mornar domaćin Crvenoj zvezdi

U posljednjoj utakmici 19. kola ABA lige Mornar dočekuje Crvenu zvezdu MTS. Barani i Beograđani su u usponu forme i obje ekipe žele u plej-of. Očekuje se puna dvorana, a karte su rasprodate četiri dana prije početka utakmice.

Trener Mornara, Mihailo Pavićević, ulogu favorita prepušta "najskupljem i vjerovatno najkvalitetnijem timu u istoriji ABA lige".

"Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan: u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača. Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobijediti. Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč", kazao je Pavićević. 

Po riječima trenera barskog abaligaša, čar košarke je, pored ostalog, i u tome što ne pobjeđuje uvijek favorit na papiru.

"Znate i sami da ne pobjeđuju uvijek favoriti. Mi ćemo nastojati da damo sve od sebe, da uđemo koliko je moguće rasterećeno u meč, da pokušamo da nametnemo svoj stil igre koliko nam, normalno, protivnik dozvoli. I da se, sa vjerom u sebe, nadamo velikom iznenađenju. Imamo kvalitet da možemo da igramo bez pritiska, ne radi nam se radi o glavi, jer mi smo već napravili dosta dobar posao. Bio bi nam ovo ogroman korak ka plasmanu u plej of, ali vidjećemo, kolo po kolo, još su četiri utakmice do kraja. Kako ova, tako će i sve naredne odlučivati o plasmanu u plej-of ”, zaključio je Pavićević i pozvao publiku da bude Mornarov šesti igrač.

Milko Bjelica vjeruje u dobro izdanje svoje ekipe i podršku publike. 

"Srećni smo što imamo šansu da se borimo za četiri prva mjesta, možda i prva tri, u naredna četiri kola. Prvi protivnik je Crvena zvezda, do sada, po mom mišljenju, najbolja ekipa u ligi, bez obzira što njena pozicija na tabeli to ne pokazuje. U posljednje vrijeme pokazuju izuzetnu formu, oni su kandidati za plej-of čak i u Evroligi, tako da smo zadvoljni što ovdje u Baru, to je sigurno, predstoji jedna dobra, kvalitetna utakmica. Nadam se da će navijači doći da nas podrže u što većem broju jer nam je njihova podrška, ovoga puta, izuzetno potrebna. Ponavljam, radujemo se ovom meču", istakao je Bjelica.

Inače, ovo je jedanaesti duel Mornara i Crvene zvezde u ABA ligi, računajući i tri utakmice plej-ofa u martu i aprilu 2018. Zvezda vodi 9:1. Jedinu pobjedu Barani su zabilježili 25. marta 2018, u revanš meču polufinala plej-ofa, 88:84.

Utakmica između Mornara i Crvene zvezde MTS igra se u ponedjeljak, 10. februara, u dvorani Topolica, od 18 časova.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније