Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavila: R.B. ]

08. 02. 2020. 14:29 >> 14:33

BUDUĆNOST U BEOGRADU

Borba na svakoj poziciji

U Beogradu će se igrati velika utakmica, veliki ulog je u pitanju i mislim da nam to ne donosi neku veliku prednost niti možemo igrati na kartu bilo kakvog umora kod Partizana, kazao je trener KK Budućnost Voli, Petar Mijović, uoči sjutrašnjeg meča u beogradskoj "Štark areni".

Košarkaši podgoričkog kluba sjutra će od 18 časova igrati protiv Partizana u Beogradu, u okršaju za prvo mjesto na kraju šampionata ABA lige.

Trener Mijović navodi da ih čeka teška utakmica u Beogradu, te da rezultati u oba takmičenja dovoljno govore o snazi Partizana ove sezone.

"Mislim da u prethodnih 5-6 sezona nisu bili bolji, nisu bili kompletniji i sa nikad većim ambicijama u oba takmičenja. Sa druge strane, kao što sam ranije rekao, mislim da naša pozicija nije slučajna. Mi smo na 4 kola prije kraja na diobi prvog mjesta. Kako gledamo da sa pobjedom protiv Partizana otvorimo i prvo mjesto, tako smo i jako obazrivi prema svemu što nas čeka i nakon ove utakmice s obzirom da se borimo za što bolju poziciju pred plej of. Sigurno će biti zahtjevan meč, Partizan kao klub, trener Trinkijeri i roster koji imaju zaslužuju najveći mogući respekt i mislim da ćemo morati da budemo najbolji ove sezone ukoliko mislimo da odigramo utakmicu koju bi u nekom momentu uveli u naš željeni tok i doveli sebe u situaciju da trijumfujemo u Beogradu. Oni su ove nedelje odigrali već dva jaka meča, protiv Crvene Zvezde i Virtusa", kazao je Mijović. 

I za Petra Popovića će se igrati bitna utakmica.

"Znamo šta nosi i od kakvog je značaja. Ovo je najbitnija utakmica do sada, pobjednik će najvjerovatnije biti na prvom mjestu regularnog dijela takmičenja. Partizan je u jako dobroj formi, dobili su dosta bitni utakmica i pokazali su da su ozbiljna ekipa. Znamo da će biti dobra atmosfera, da će biti puna hala ali mi se spremamo, imali smo 7 dana da se spremimo i dobro odmorimo i jedva čekamo utakmicu u nedelju", kazao je Popović. 

Hassan Martin ocjenjuje da će ovo biti najvažniji meč u njegovoj dosadašnjoj karijeri.

"Biće teška utakmica, težak teren, ali treniramo dobro cijele nedelje i uzbuđeni smo zbog ovog izazova, jedva čekam utakmicu. Biće borba na svakoj poziciji, od 1 do 5, imaju veoma talentovanu ekipu ali imamo je i mi takođe. Tako da će biti 40 minuta borbe i ko bude igrao bolju košarku će pobijediti. Nadam se da ćemo to biti mi", kaže Martin.

Osvrnuo se i na atmosferu koja će ih čekati u Beogradu:

"Atmosfera će biti "luda", najvjerovatnije nikad nisam doživio takvu i uzbuđen sam zbog toga. Naši navijači su imali velikog udjela u pobjedi u prvom dijelu sezone. Sada igramo na gostovanju, postoji rivalstvo, težak teren i biće teško doći do pobjede ali kao što sam rekao, treniramo dobro i mislim da ćemo biti spremni za utakmicu. Trebalo mi je malo vremena da se vratim u ritam nakon povrede ali sam 100% spreman. Svi smo spremni i jedva čekamo utakmicu." 

Dva tima, trenutno imaju isti učinak od po 14 pobjeda i četiri poraza, uz prednost Budućnosti zbog pobjede u međusobnom duelu koji je jesenas odigran u Podgorici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније