Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

29. 01. 2020. 09:29   >>  09:29

TRIJUMFOVAO I MEMFIS

Filadelfija pobijedila u Kobijevim dresovima

Košarkaši Memfisa pobijedili su noćas na svom terenu Denver sa 104:96 i ostvarili treću uzastopnu pobjedu NBA ligi.

Memfis je vodio od početka do kraja utakmica, a predvodili su ga Dilon Bruks sa 24 i Jonas Valančijunas sa 23 poena u 12 skokova. Dža Morant dodao je 14 poena, sedam asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte, Brendon Klark 12 poena, a Džeren Džekson 10 poena i sedam blokada.

Srpski košarkaš Marko Gudurić u pobijedi je učestvovao sa pet poena, četiri skoka, dve asistencije i dve ukradene lopte.

Najbolji u ekipi Denvera bio je srpski košarkaš Nikola Jokić sa 25 poena i 13 skokova, što je njegov 22. dabl dabl u 28 utakmica. Džerami Grant postigao je 21 poen, od kojih 13 u posljednjoj četvrtini.

Košarkaši Milvokija pobijedili su Vašington sa 151:131 predvođeni Krisom Midltonom koji je postigao 51 poen, što je njegov rekord karijere. On je za 36 minuta na parketu imao i 10 skokova i šest asistencija. Dobru partiju prikazao je i Erik Bledso sa 34 poena, 10 asistencija i šest skokova, dok je Donte Divinčenco postigao 16 poena uz sedam skokova.

Milvoki je postigao 88 poena u prvom poluvremenu, što je rekord franšize i ostvario devetu uzastopnu pobjedu, uprkos odsustvu Janisa Adetokunba zbog povrede desnog ramena.

U ekipi Vašingtona Bredli Bil postigao je 47 poen i to je drugi put uzastopno da je postigao najmanje 40 poena u utakmici, a šesti put ove sezone. Tomas Brajant dodao je 18 poena, 10 skokova i šest asistencija, Ajzea Tomas 16 poena, a Davis Bertans 15 poena i tri skoka.

Filadelfija je pobijedila Golden Stejt sa 115:104. Noseći dres sa brojem 24 u čast Kobija Brajanta, Džoel Embid postigao je 24 poena u prvoj utakmici poslije tri nedjelje pauze zbog povrede prsta. On je dobio posebnu dozvolu da igra sa brojem 24, koji je povučen iz upotrebe. Embid i ostatak ekipe nosili su tokom zagrevanja Brajantove dresove sa brojem osam i 24, u čast legende NBA lige koja je u nedelju poginula u helikopterskoj nesreći sa još osam putnika među kojima je bila i njegova 13-godišnja ćerka.

Ben Simons u pobjedi je učestvovao sa 17, a Tobajas Heris sa 14 poena.

U ekipi Golden Stejta najefikasniji su bili Dandjelo Rasel sa 28 i Glen Robinson sa 20 poena.

Toronto je pobijedio Atlantu sa 130:114, a utakmicu je obilježio igrač Reptorsa Kajl Lauri, koji je postao igrač sa najviše asistencija u istoriji franšize. On je utakmicu završio sa 12 poena i 11 asistencija, pa sada ima ukupno 3.772 asistencije, dvije više od dosadašnjeg rekordera Hosea Kalderona.

U pobjedi aktuelnog šampiona istakli su se i Serž Ibaka sa 24 poena i 10 skokova i Paskal Sjakam sa 24 poena i devet skokova.

U ekipi Atlante najefikasniji je bio Džon Kolins sa 28 poena i 12 skokova, dok je Trej Jang dodao 18 poena i 13 asistencija.

U ostalim utakmicama košarkaši Bostona pobijedili su Majami sa 109:101, dok je Šarlot bio bolji od Njujorka sa 97:92 i prekinuo niz od devet poraza. Nju Orelans je pobijedio Klivelnd sa 125:111, a Finiks je pobijedio Dalas sa 133:104 i ostvario četvrti trijumf u poslednjih pet utakmica na gostovanjima.

Utakmica dva tima iz Los Anđelesa, Lejkersa i Klipersa, odložena je zbog pogibije Kobija Brajanta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније