Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

27. 01. 2020. 16:31 >> 16:30

ČETIRI UZASTOPNA PORAZA

Rimac nije više trener Cedevita Olimpije

Hrvatski košarkaši trener Slaven Rimac i Cedevita Olimpija sporazumno su raskinuli ugovor, saopštio je danas ljubljanski klub. Odluka je donijeta dan poslije poraza Cedevita Olimpije na svom terenu od Kopera, 69:72.

"Nakon četiri uzastopna poraza na početku nove kalendarske godine uvidjeli smo da nam je potrebno osvježenje na mjestu glavnog trenera, pa smo se odlučili za sporazumni raskid ugovora. Slavenu želimo sve najbolje u nastavku karijere, koja će sigurno biti uspješna, jer se radi o velikom stručnjaku. Zahvalni smo na svemu što je od početka priče o novom klubu uradio za Cedevita Olimpiju", rekao je sportski direktor ljubljanskog kluba Sani Bečirović, prenijela je Hina.

Rimac je trenersku karijeru počeo u Ciboni sa kojom je u sezoni 2013/2014 osvojio titulu prvaka ABA lige. Od 2017. godine bio je u Cedeviti, prvo kao pomoćnik Juri Zdovcu, a zatim kao trener B ekipe i pomoćnik Špancu Situ Alonsu u prvom timu.

Po odlasku Alonsa, Rimac je preuzeo vođenje prvog tima sa kojim je igrao u polufinalu ABA lige, osvojio Kup Krešimira Ćosića i izgubio od Cibone finalnu seriju u prvenstvu Hrvatske.

Kada se Cedevita spojila sa ljubljanskom Olimpijom Rimac je postao trener te ekipe. Cedevita Olimpija je prvi dio takmičenja u Evrokupu završila sa četiri pobjede i šest poraza, a poslije dobrog starta u ABA ligi (4/0), Cedevita Olimpija je u ovoj kalendarskoj godini pretrpjela četiri uzastopna poraza i ugrozila sigurnu poziciju među četiri ekipe koje će se plasirati u plej-of.

Cedevita Olimpija je treća na tabeli sa 10/7, koliko imaju četvrtoplasirani Mornar i peta Primorska.

Kao jedan od glavnih kandidata za novog trenera pominje se Jurica Golemac, bivši trener Kopra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније