Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Izvor: Beta, Objavila: M.M.Lj. ]

27. 01. 2020. 08:17 >> 10:46

SVJETSKI SPORTISTI TUGUJU

Džordan o Brajantu: Bio mi je kao brat

Brojni svjetski sportisti oprostili su se od legende NBA lige Kobija Brajanta, koji je poginuo u padu helikoptera u Kaliforniji.

Kobi Brajant i njegova ćerka Džijana bili među devet osoba koji su poginuli u padu helikoptera i ta vijest pogodila je cijeli sportski svijet.

"Riječi ne mogu da opišu bol koji osjećam. Volio sam Kobija - bio mi je kao mlađi brat. Često smo razgovarali i nedostajaće mi ti razgovori. Bio je žestok takmičar, jedan od najvećih i kreativna sila. Kobi je takođe bio i nevjerovatan otac, koji je mnogo volio svoju porodicu - i poebno ponosan na kćerkinu ljubav prema košarci", bile su riječi legendarnog Majkla Džordana.

Generalni menadžer Sakramento Kingsa Vlade Divac je izjavio saučešće porodici.

"Kobi je mnogo volio košarku i svoju porodicu. Dok razmišljam o njegovoj nevjerovatnoj zaostavštini prvo mi pada na pamet njegov takmičarski duh i to kako je inspirisao milione ljudi širom svijeta. Kao otac, smrt Džijane je užasna. Moje srce ide Vanesi, njihovim kćerkama i svima koji su pogođeni", napisao je Divac na svom Instagram profilu.

Od svog "košarkaškog oca" oprostio se igrač Kingsa Bogdan Bogdanović, komesar NBA lige svijeta Adam Silver poručio je da je Kobi bio jedan od najizuzetnijih igrača u istoriji te lige i da je svima pokazao šta je sve moguće kada se pomiješaju talenat i želja za pobjedom.

Oglasio se i srpski teniser Novak Đoković.

"Moje srce istinski tuguje zbog vijesti. Kobi je bio sjajan mentor i prijatelj. Nema dovoljno riječi kojima bih izrazio saučešće porodici Brajant i svakoj porodici zbog ove tragedije", napisao je Đoković.

"Neka Bog blagoslovi Džijanu i tebe. Hvala ti što su bio tu za mene i što si inspirisao cijeli svijet. Hvala ti što si nama sportistima pokazao kako da se takmičimo i poštujemo sport. Hvala na najvećoj zaostavštini koju si nam ostavio. Nikad neću zaboraviti tvoj osmjeh koji je širio pozitivnu energiju gdje god si se pojavljivao. Tvoja kćerka i ti bićete zauvjek u našim srcima", naveo je Đoković.

Australijski teniser Nik Kirjos je na teren "Rod Lejver" Arene, pred današnji meč osmine finala Australijan opena protiv Španca Rafaela Nadala, izašao u dresu Kobija Brajanta.

Kirjos, koji je veliki ljubitelj košarke, nosio je dres Los Andjeles Lejkersa sa brojem 8, kao i brojni navijači na tribinama. Organizatori prvog grend slem turnira u sezoni su pred meč Kirjosa i Nadala prikazali kratak video u čast Kobija Brajanta.

Vijest o smrti legendarnog NBA košarkaša pogodila je i prvog tenisera svijeta.

"Probudio sam se jutros sa užasnom viješću o tragičnoj smrti jednog od najvećnih svjetskih sportista. Moje saučešće njegovoj supruzi i porodicama svih stradalih", napisao je Nadal na svom tviter nalogu.

Amerikanka Koko Gof je u meču dublova na svojim patikama imala ispisane brojeve 8 i 24, kao i natpis: "Mamba Mentality".

"Ovo je strašan dan za sport", rekla je Gof.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније