Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

17. 01. 2020. 21:40 >> 21:38

EVROLIGA

Zvezda poslije produžetka poražena od Albe

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras poslije produžetka na svom terenu u Beogradu od Albe sa 94:85.

Crveno-bijele predvodio je Kevin Panter s 24 poena, dok su u Albi najefikasniji bili Luk Sikma i Pejton Siva, kloji su postigli po 15 poena.

Poslije izjednačenje prve četvrtine, Zvezda je u drugoj zaigrala sigurnije što je u pojedinim trenucima domaćina dovelo nadomak dvocifrene prednosti. Alba se ipak nije predavala, pa je na dva minuta prije kraja poluvremena povela sa 35:33, ali je tada na scenu stupio Kevin Panter. S dvije trojke i jednom dvojkom s poludistance vratio je prednost na stranu crveno-bijelih, pa su izabranici Dragana Šakote na odmor otišli pri rezultatu 43:39.

Drugo poluvrijeme počelo je Zvezdinom serijom od 5:0, ali je tim iz Berlina držao priključak poenima Sikme i Eriksona za tri poena. Gosti iz Berlina s dva vezana šuta sa linije 6.75 u finišu treće četvrtine došli su do prednosti, a ovaj put poentirao je i Siva.

Da gosti u posljednji period ne uđu sa viškom, pobrinuli su se Braun i Panter, uzvrativši s dvije trojke, kojim je rezultat bio poravnan na 62:62. Posljednja dionica donijela je mnogo neizvjesnosti, Alba je nastavila s dobrim procentom šuta za tri poena, dok je Zvezda uglavnom poentirala iz reketa.

U posljednja dva minuta meča ušlo se pri neriješenom rezultatu (77:77), oba tima predstojeće napade nijesu iskoristili, da bi Šakota poslije faula Lazića, odnoso dva promašena bacanja Sikme, ali i poena Lendrija poslije ofanzivnog skoka zatražio tajm-aut.

Zvezda je preko Pantera s linije za slobodna bacanja uspjela da dođe do izjednačenja na 42 sekunde do kraja meča. Njemački tim je u narednom napadu pokušao trojkom da riješi meč, ali Silva nije bio precizan, a potom i Lazić, pa su uslijedili produžeci.

Prvi poeni u produžetku viđeni su poslije nešto više od minut i po igre, a postigao ih je Sikma poslije skoka u napadu. Zvezda je i pored kvalitetne odbrane, ipak imala mnogo problema u organizaciji napada, što je Alba kaznila trojkom Hermansona za vođstvo od 84:79.

Šakotin tajm-aut donio je novu solo akciju crveno-bijelih, a ponovo je poentirao Panter. Alba je ipak uspjela da zaustavi crveno-bijele i poenima Sikme i Lendrija s linije penala došla do trijumfa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније