Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

15. 01. 2020. 21:25 >> 22:08

EVROLIGA

Žalgiris slavio u Beogradu

Košarkaši Žalgirisa savladali su Crvenu zvezdu u gostima sa 76:70, u 19. kolu Evrolige.

Žalgiris je do pobjede predvodio Lukas Lekavičius, koji je postigao 17 poena.

U ekipi crveno-bijelih najefikasniji bio je Lorenco Braun, koji je postigao 14 poena, dok su Bili Beron, Džejms Gist i Vladimir Štimac ubacili po devet poena.

Ekipe su se često smjenjivale u vođstvu, Zvezda je poslije početnog vođstva od 4:0, lako prepustila prednost Žalgirisu koji je serijom 11:0 došao do preokreta.

Ekipa Dragana Šakote, na prvu pauzu ipak je uspjela da ode sa samo dva poena zaostatka.

U istom ritmu nastavilo se i u drugoj četvrtini, pa je na poluvremenu rezultat bio neriješen. Zvezda je bila izrazito dominanta u ofanzivnom skoku, lako je dolazila do poena iz ponovnih pokušaja, ali je Žalgiris šuterski bio bolje raspoložen.

Početak treće dionice pripao je crveno-bijelima koji su stekli najvećih sedam poena prednosti, ali je Žalgiris ponovo uzvratio serijom 11:0.

Od tog trenutka litvanski tim uspijevao je da zadrži prednost, a na početku posljednje dionice i da povede sa devet poena razlike.

Imali su crveno-bijeli nekoliko prilika da uhvate priključak, ali Lorenco Braun i Džejms Gist nijesu uspijevali da pogode s distance.

Na četiri minuta prije kraja, Zvezda je poslije trojke Berona prišla na pet poena zaostatka, ali je Lekavičijus odmah na drugoj strani uzvratio dvojkom.

Domaći tim mučio se u završinici susreta, nije uspijevala da dođe do lakih i brzih poena, pa je Žalgiris ipak uspio da zabilježi trijumf u Beogradu.

Zvezda se poslije 19. kola nalazi na osmoj poziciji na tabeli, dok je Žalgiris trenutno na 16. mjestu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније