Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

14. 01. 2020. 20:33 >> 22:18

VALENSIJA SAVLADALA HIMKI

CSKA prekinuo niz Reala, Efes i Fener ubjedljivi

Košarkaši CSKA pobijedili su na svom terenu Real Madrid sa 60:55 i tako prekinuli niz pobjeda "kraljevskog kluba" koji nije znao za poraz u prethodnih 13 utakmica Evrolige.

Valensiju je predvodio Majk Džejms, koji je postigao 19 poena, dok je u Realu najefikasniji bio Trej Tompkins s 14 poena.

Real je od početka meča imao sigurnu prednost, a druga četvrtina donijela je i plus deset za španski klub.

Tek u trećem periodu igre CSKA je uspio da dođe do lakih poena i izjednači rezultat. Samo na kratko imala je ruska ekipa i prednost od tri poena, da bi se Real vrlo brzo vratio u igru i ponovo stigao do vođstva.

Posljednja dionica donijela je izjednačenu igru oba tima, prednost se konstantno smjenjivala, a u neizvjesnoj završnici bolje su se snašli košarkaši CSKA. Pitanje pobjednika riješio je Darun Hilijard koji je pogodio trojku.

U sljedećem kolu CSKA će ugostiti Baskoniju, dok će Real igrati protiv Himkija.

Španski klub nalazi se na drugom mjestu na tabeli, dok Moskovljani zauzimaju četvrtu poziciju.

Košarkaši Efesa pobijedili su večeras na svom terenu Milano s 88:68.

Turski tim je do pobjede predvodio Šejn Larkin, koji je postigao 23 poena dok je u ekipi Milana Arturas Gudaitis upisao 11 poena.
Efes je vodio tokom čitave utakmice, a u trećem periodu igre stigao je i do dvocifrene prednosti. Uz dobar procenat šuta za dva poena, košarkaši turskog kluba lako su održavali konstantnu prednost i zabilježili ubjedljivu pobjedu.

Turski klub nalazi se na čelu tabele, a Italijani su na četvrtom mjestu.

Košarkaši Fenerbahčea pobijedili su na svom terenu Asvel sa 86:64.

Turski tim do pobjede su predvodili Nando De Kolo i Derik Vilijams, koji su upisali po 16 poena, dok je u Asvelu najefikasniji bio Amine Noa sa 12 poena.

Izabranici Željka Obradovića su od početka imali visoku prednost, da bi u drugoj dionici stigli i do vođstva od 20 poena, što je bilo dovoljno da zabilježe sigurnu i ubjedljivu pobjedu.

Poslije 19. kola turski tim nalazi se na desetom mjestu na tabeli Evrolige, dok je Asvel na 12. poziciji.

Valensija je pobijedila Himki na gostujućem terenu s 84:75.

U ekipi Valensije najefikasiji bio je Fernando San Emeterio, koji je postigao 18 poena, dok se u timu Himkija istakao Aleksej Šved s istim brojem poena.

Košarkaši Valensije su već u prvoj dionici stigli do dvocifrene prednosti, ali je Himki uz dobar šut s poludistance početkom druge četvrtine uspio da preokrene rezultat.

Nastavak meča donio je smjenjivanje prednosti na obje strane, te nijedna ekipa nije imala veću prednost od pet ili šest poena.

U samoj završnici, Valensija je poenima s distance uspjela da stigne do sigurne prednosti i osigura pobjedu.

Valensija se trenutno nalazi na devetoj poziciji tabele elitnog takmičenja, dok Himki zauzima 11. mjesto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније