Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

Beta [ Objavio: O. Z. ]

15. 12. 2019. 21:59 >> 22:12
1

NA POBJEDU OD "PLAVIH"

Partizan i Cedevita Olimpija se primakli Budućnosti

Košarkaši Partizana pobijedili su večeras u Beogradu zagrebačku Cibonu sa 102:66 (26:22, 23:16, 30:15, 23:13), u utakmici 11. kola ABA lige.

Svi igrači Partizana koji su večeras igrali upisali su se među strijelce, a najefikasniji je bio Markus Pejdž sa 15 poena i šest asistencija. Rašon Tomas postigao je 14 poena, Ognjen Jaramaz 13, a po 12 poena Stefan Birčević, Redži Reding i Nikola Janković.

U ekipi Cibone jedini sa dvocifrenim brojem poena bio je Šejn Gibson, 18. Roko Prkačin postigao je devet, a Marko Ramljak osam poena.

Partizan je poveo na početku utakmice, ali je Cibona uspjela u prvoj četvrtini da stekne sedam poena razlike. Crno-bijeli su u završnici preokrenuli i vratili prednost i od tada nijesu ispuštali vođstvo. Cibona je uspjela da smanji na zaostatak na dva razlike u drugoj dionici, ali je poslije toga Partizan pojačao, do kraja utakmice je uvećavao vođstvo i ostvario ubjedljivu pobjedu.

Poslije 11 kola Partizan ima osam pobjeda i tri poraza, jednu pobjedu manje od prvoplasirane Budućnosti. Cibona je deveta na tabeli skorom od četiri pobjede i sedam poraza.

Košarkaši Cedevita Olimpije pobijedili su na svom terenu Krku sa 72:56 (13:15, 27:16, 18:15, 14:10).

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marko Simonović sa 16 poena i šest skokova, a Mikel Hopkins postigao je 15 poena uz 12 skokova. Edo Murić dodao je 12 poena, uz osam skokova, tri asistencije i tri ukradene lopte.

U ekipi Krke Glen Kouzi postigao je 17 poena, a Marvin Džons 11 poena i devet skokova.

Cedevita Olimpija je u vrhu tabele ima skor od osam pobeda i tri poraza, koliko i Partizan, dok prvoplasirana Budućnost ima pobjedu više. Krka je osma skorom od četiri pobjede i sedam poraza.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније