Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

13. 12. 2019. 23:15   >>  23:18

EVROLIGA

Barsa zaustavila PAO, slavili Bajern, Asvel i Valensija

Košarkaši Barselone pobijedili su večeras na svom parketu Panatinaikos sa 98:86 (28:23, 27:24, 16:18, 27:21) u 13. kolu Evrolige, i tako prekinuli seriju trijumfa grčkog tima.

Ekipa Svetislava Pešića meč je prelomila u posljednjoj dionici i došla do 10. trijumfa u najjačem evropskom takmičenju, poslije kog se izjednačila s najvećim rivalom na drugom mjestu Evrolige.

Katalonce je do pobjede predvodio Nikola Mirotić sa 23 poena, dok je Malkom Dilejni dodao 17.

Najefikasniji u Panatinaikosu bio je Džimer Fredet sa 19 poena, dok je Nik Kalates ostvario "dabl-dabl" učinak od po 13 poena i asistencija.

PAO je šesti na tabeli Evrolige sa osam pobjeda i pet poraza.

Košarkaši Asvela takođe su večeras na svom parketu ostvarili pobjedu, pošto su rezultatom 89:82 bili bolji od Olimpije iz Milana.

Najistaknutiji u pobjedničkoj ekipi Zvezdana Mitrovića bio je Dejvid Liti s 19 poena, a jedan manje postigao je Džordan Tejlor.

S druge strane u ekipi Olimpije istakao se Luis Skola sa 14 poena, dok je Serhio Rodriges postigao 13, uz 10 asistencija, a Vladimir Micov postiga je sedam poena, uz pet skokova i tri asistencije.

Asvel je 10. sa šest pobjeda i sedam poraza, dok je Olimpija osma sa sedam trijumfa iz 13 mečeva.

Nešto ranije košarkaši Bajerna pobijedili su Zenit sa 77:69 (14:15, 23:20, 24:15, 16:19) na domaćem terenu i tako prekinuli niz od tri poraza.

Tokom prve dvije dionice vodila se neizvjesna borba i prednost se smjenjivala na obje strane, da bi u trećem periodu izabranici Dejana Radonjića uspostavili kontrolu nad mečom i uspjeli da slave sa "plusom" od osam poena.

Najefikasniji u ovoj utamici bio je srpski reprezentativac Vladimir Lučić, koji je upisao 17 poena, dok ga je pratio Greg Monro sa 12 poena. Aleks Renfro se istakao sa druge strane, upisavši 17 poena.

Tokom današnjeg dana ekipa Valensija slavila je protiv Žalgirisa sa 86:82 (19:21, 28:23, 17:9, 22:25). I na ovom meču presudna je bila treća četvrtina, kada je Valensija prvi put stigla do prednosti veće od pet poena.

Najefikasniji u ovoj utakmici bio je Laberi sa 22 poena, dok je srpski košarkaš Vanja Marinković dodao četiri poena. Crnogorski reprezentativac Bojan Dubljević upisao je osam poena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније