Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

09. 12. 2019. 12:15   >>  12:16

NBA

Sakramento zaustavio Dalas, Lejkersi nastavljaju niz

Košarkaši Sakramenta pobijedili su noćas na gostujućem terenu Dalas sa 110:106 u NBA ligi.

Srpski igrač Nemanja Bjelica je za nepuna 34 minuta postigao 30 poena, što je njegov rekord karijere u NBA ligi, a imao je i sedam skokova, četiri asistencije i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Badi Hild u pobjedi je učestvovao sa 26 poena, uz šut za "trojku" 5/6, Harison Barns dodao je 13 poena, sedam skokova i pet asistencija, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović utakmicu je završio sa 10 poena, tri skoka i tri asistencije.

U ekipi Dalasa najefikasniji je bio Tim Hardavej sa 29 poena, od kojih je postigao devet "trojki" iz 12 pokušaja. Luka Dončić postigao je 27 poena, uz osam asistencija i sedam skokova.

Košarkaši Bruklina pobijedili su Denver sa 105:102 i ostvarili treći uzastopni trijumf. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Spenser Dinvidi sa 24 poena i osam asistencija. Džeret Alen dodao je 19 poena uz 11 skokova, a Geret Templ 15 poena i šest skokova.

U ekipi Denvera, koja je pretrpjela drugi uzastopni poraz, najbolji je bio srpski košarkaš Nikola Jokić sa 24 poena, 11 skokova i šest asistencija. Džamal Marej dodao je 21 poen, a promašio je "trojku" za izjednačenje u završnici utakmice.

Los Anđeles Lejkersi pobijedili su Minesotu sa 142:125 i ostvarili 21. pobjedu u ligi. Lejkerse je predvodio Entoni Dejvis sa 50 poena, sedam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte. To je četvrti put u njegovoj karijeri da je postigao 50 i više poena.

Lebron Džejms postigao je 32 poena uz 13 asistencija u četvrtoj uzastopnoj pobjedi Lejkersa.

Lejkersi imaju najbolji skor u ligi od 21 pobjede i tri poraza.

Osmorica igrača Minesote postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji su bili Karl Entoni Tauns i Endru Vigins sa po 19 poena.

Filadelfija je pobijedila Toronto sa 110:104 i ostvarila 12. uzastopnu pobjedu na domaćem terenu. Tobajas Haris postigao je 26 poena, a ruki Matis Tajbul 20 poena, uključujući i par slobodnih bacanja 23 sekunde prije kraja kojima je obezbijedio pobjedu Filadelfiji.

Dobru partiju prikazao je i Ben Simons sa 16 poena, 11 skokova i devet asistencija, dok je Džoel Embid dodao 10 poena, osam skokova i šest asistencija za Filadelfiju, koja je i dalje neporažena na domaćem terenu ove sezone.

Aktuelni šampion Toronto izgubio je treću uzastopnu utakmicu, a najefikasniji u toj ekipi bio je Kajl Lauri sa 26 poena, šest skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

U ostalim utakmicama Los Anđeles Klipersi pobijedili su Vašington sa 135:119, a Majami je pobijedio Čikago sa 110:105 i ostao i dalje neporažen na domaćem terenu ove sezone.

Oklahoma je pobijedila Portland sa 108:96 i nanela mu treći poraz u poslednje četiri utakmice, a Atlanta je bila bolja od Šarlota sa 122:107 i ostvarila drugu pobedu u 13 utakmica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније