Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Klix.ba, Objavila: J.B.Č. ]

09. 12. 2019. 09:45 >> 09:42
4

SRUŠIO DŽORDANOV REKORD

Dončić se upisao u istoriju NBA lige

Košarkaši Sakramento Kingsa pobijedili su u Dalasu ekipu Maveriksa rezultatom 110:106, ali zvijezda domaćih Luka Dončić je uprkos porazu i promašenom šutu za produžetak na ovoj utakmici ostvario podvig za sva vremena NBA lige.

Naime, Dončić je za 35 minuta provedenih na parketu postigao 27 poena, imao sedam skokova i osam asistencija, čime je postao prvi igrač u NBA istoriji koji je odigrao 19 uzastopnih mečeva s najmanje 20 poena uz najmanje pet skokova i asistencija.

U nedavnom susretu protiv Nju Orleansa Dončić je za samo 26 minuta postigao 26 poena uz šest skokova i devet asistencija te se tako izjednačio s Majklom Džordanom i Oskarom Robertsonom.

Njih trojica su tako bili jedini igrači u istoriji s 18 uzastopnih utakmica s ovim sjajnim učinkom, a Dončić se izdvojio već sinoć protiv Sakramenta.

Slovenac je postao prvi igrač od 1976. godine, otkako je NBA lige, koji je to uspio u 19 utakmica zaredom.

Podsjetimo, Džordan je svoj učinak napravio u sezoni 1988/89, kada je kao 18-godišnjak nanizao 18 utakmica za Bulse s učinkom 20-5-5.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније