Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

rtcg.me/Mina [ Objavio: O.Z. ]

24. 11. 2019. 19:52 >> 21:54
16

VELIKA POBJEDA

Budućnost slomila Partizan u finišu

Košarkaši Budućnosti savladali su u "Morači" Partizan sa 63:60 (12:19, 17:18, 22:15, 13:8), u derbi utakmici osmog kola ABA lige.

Podgorički tim upisao je sedmi trijumf i zadržao čelnu poziciju u regionalnom šampionata.

Partizan je bolje počeo meč i bio u vođstvu, koje je početkom treće četvrtine iznosilo i devet poena 40:31.

Budućnost je serijom 11:2 izjednačila na 42:42, a u 26. minutu i povela 46:44.

U 36. minutu domaćin je ponovo poveo (58:55), ali je Partiozan trojkom uspio da ponovo izjednači (60:60).

Poenima Nikole Ivanovića, 28 sekundi prije kraja, Budućnost je ponovo povela (62:60), a sve dileme riješio je Skot Bamfort sa linije slobodnih bacanja.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džastin Kobs sa 14, dok su po 12 poena ubacili Nikola Ivanović i Hasan Martin, koji je imao i 12 skokova.

U beogradskom timu, koji je doživio treći poraz, Nemanja Veličković sa 11 poena.

Drugi crnogorski predstavnik, barski Mornar igraće sjutra u Beogradu, u 18 sati, sa Crvenom zvezdom.

TOK MEČA:

4. četvrtina:

Poeni Mejersa otvaraju posljednju dionicu i Budućnost opet vodi -  55:54.  Nakon 4 i po minuta igre u ovoj četvrtini samo 6 poena, rezultat je 4:2.

Ivanović trojkom podiže publiku na noge - 58:55.  Budućnost se dobro brani, Zagorac pravi faul u napadu - 60:57, na 2.30 do kraja meča.

Kobs gubi dva spojeda, prvo promašuje, pa onda pravi ofanzivni faul i Partizan ima priliku da povede - 60:60. srećom brane se "plavi" a ivanović iz dva pokušaja postiže koš za 62:60 , na 28 sekundi do kraja.

Trinkjeri je zbog protesta nakon faula u napadu zaradio drugu tehničku grešku i isključen je sa meča.

"Plavi" su na korak od pobjede - 65:60, na 20 sekundi do kraja.

3. četvrtina:

Martin atraktivnim zakucavanjem diže publiku na noge, ali umiruje je Veličković trojkom na drugoj strani. Kobs je potom poentirao uz faul, potom i iskoristio dodatno slobodno bacanje, da bi kasnije iskoristio dva od tri bacanja za 36:40.

Serija Budućnosti 11:2 koja se završava poenima Ivanovića iz skok šuta za izjednačenje 42:42 na 6,17 do kraja četvrtine.

"Plavi" dolaze do vođstva od 46:44 na 4.30 minuta do odlaska na pauzu, isplatila se bolja igra u odbrani.

Neizvjestan derbi u "morači", nakon poena Pejdža ponovio je Partizan u vođstvu - 49:50, na minut i po do kraja dionice. Nakon rezultatske klackalice Partizan je na kraju četvrtine ima minimalnu prednost -  51:52.  

 

2. četvrtina:

Nikola Ivanović postiže pet vezanih poena na startu dionice i nagovještava preokret, da bi Aleksa Ilić zakucao nakon novog pokušaja Ivanovića za tri poena - 19:19. Ipak, gosti uzraćaju i vraćaju prednost 21:23, nakon tri minuta igre u 2. četvrtini. 

Na sredini dionice Partizan ponovo ide na plus 4 i sprečava seriju domaćih. Gosti čuvaju prednost u finišu četvrtine, igra se tvrdo, a na parket je izašao Šon Kilpatrik američki bek koji je nedavno potpisao za Budućnost.

Nekoliko promašaja sa distance igrača Budućnosti, što Partizan koristi da na poluvrijeme ode sa najvećom prednosti u meču. emanja Gordić je pogodio u posljednjoj sekundi  za 29:37.

1. četvrtina:

Partizan je bolje otvorio meč poenima Zagorca i Veličkovića, ali odogovrila je Budućnost preko Martina i trojkom Bamforta. Budućnost je povela 7:6, ali uslijedio je odgovor gostiju, koji nakopn šest minuta vode 12:10.

"Plavi" se muče u napadu, Partizan vodi 14:11 na dva minuta do kraja prve četvrtine.

Na kraju uvodnih 10 miuta, Partizan ima pet poena razlike (12:19).

 

Nemanja Gordić, koji je do ove sezone nosio dres Budućnosti, dobio je ovacije pune "Morače" pred početak meča

Podgorički tim, uz Cedevita Olimpiju, najuspješniji je tim regionačlnog šampionata sa po šest pobjeda i porazom.

Partizan ima pobjedu manje, u prošlom kolu slavio je u "vječitom derbiju" protiv Crvene zvezde.

Budućnost i Partizan u "Morači" imaju neriješen skor 7-7, ali mora se istaći da beogradski tim nije slavio u Podgorici od marta 2014. godine.

"Plavi" su u dobroj formi, upisali su četiri uzastiopne pobjede u ABA ligi i dvije u Eurokupu, dok "crno-bijeli" imaju tri uzastopne pobjede u regionalnom takmičenju i osigurali su mjesto među 16 najboljih ekipa u Eurokupu. 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније