Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

21. 09. 2013. 19:16   >>  19:18 18

EP - SLOVENIJA

Srbija ide na Mundobasket

Srbija je smogla snage da nakon dva teška poraza od Španije i Slovenije savlada Italiju 76:64 i izbori plasman na Svjetsko prvenstvo.

Nedović je vezao četiri poena na startu. Potom je Bjelica dao dvojku, pa pogodio trojku u polukontri, a poslije koša Krstića sa distance Srbija je povela 12:5. Ubrzo je bilo 21:10.

U posljednjoj sekundi prve četvrtine trojku je pogodio i Bogdanović za 27:11.

Na početku drugog perioda Srbija je održavala veliku prednost. Ipak, poenima Đentilea sa linije penala Italija je spustila razliku ispod deset poena. Međutim, Micić je pogodio trojku iz teške pozicije za 39:25.

Do kraja poluvremena Srbija je očuvala višak od 14 poena - 41:27.

Trojke Belinelija i Datomea obilježile su start drugog dijela.Italijani su imali dva šuta da smanje na -6, promašili su oba, a onda je Krstić zakucao u kontri i prekinuo mini nalet rivala.

Zatim je Nedović pogodio trojku iz teške pozicije u posljednjoj sekundi napada i Srbija se vratila na +14 (49:35).

Do kraja četvrtine imala je Srbija nekoliko šansi da uveća prednost, ali je poslije 30 minuta bilo 55:44 za “orlove“.

Štimac dovodi Srbiju u vođstvo od 60:47. U četvrtom minutu posljednje dionice Đentile pogađa za 60:51, ali Krstić uzvraća za 62:51.

Na 67:54 na tri i po minuta do kraja za tri je pogodio Kalinić. Onda je uslijedila i trojka Markovića i bilo je jasno da Srbija ide na Svjetsko prvenstvo. Do kraja su momci Dušana Ivkovića lako sačuvali veliku prednost.

(foto: Starsportphoto)

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније