Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 09. 2013. 23:01   >>  23:20 1

EP - SLOVENIJA

Francuzi nakon drame u finalu

Francuska je nadoknadila 14 poena zaostatka sa poluvremena i nakon drame i produžetka skinula krunu Španiji i otišla u finale 75:72. Toni Parker je odigrao fenomenalan meč, a u produžeku mu se pridružio Dio i prvak Evrope je morao da položi oružje. "Pijetlove" u finalu čeka Litvanija, koja je bila bolja od Hrvatske.

Rubio i Parker su obilježili start meča. Plej Španije je u prvom minutu zabilježio dva poena, ukradenu loptu, asistenciju i skok. Parker je odgovrio  sa šest poena i  držao je svoj tim u igri (6:6).

Uslijedila je rezultatska klackalica. Ipak, do kraja prve dionice Španci su preokrenuli i posle "alej-upa" Rodrigesa završili četvrtinu  sa prednošu 18:14.

Trojkama Rodrigeza i San Emeterija “furija“ je sredinom drugog perioda došla do plus 11 29:18. Isti igrač je pogodio potom za dva za velikih 13 poena prednosti - 31:18.

Čelična odbrana Španaca je potpuno zaustavila franscuske bekove, pa prvak Evrope na poluvremenu vodi sa velikih 34:20.

U prvih pet minuta treće četvrtine Španci su dali samo jedan poen, ali Francuzi to nijesu kaznili. Ipak, sa dvije trojke Dioa Francuska je prišla na -6, a potom je i Parker pogodio izvan linije 6, 75 i „“pijetlovi“ su se vratili u igru 44:41.

Međutim, do kraja treće dionice trojkom Ljulja Španija je opet pobjegla 49:43.

Francuzi su na startu posljednje četvrtine mini serijom 5:0 (trojka De Koloa, dvojka Želebala) prišli 49:48.

Ipak, nije se mnogo čekalo na odgovor Španije. Rodrigez, pa Fernandez trojkama su odbili nalet rivala – 58:51. Ni to nije pokolebalo pulene Vensana Kolea, koji su trojkom Batuma i polaganjem stigli do egala 61:61.

Maestralni Parker je dva minuta prije kraja, šutem za tri doveo svoj tim u vođstvo 64:63, ali je u narednom napadu Gasol vratio prednost Špancima. Potom su obje ekipe promašile po jedan napad.

Ažinsa je fauliran nakon tajm-auta. Bio je polovičan sa linije bacanja za izjednačenje 65:65, a do kraja je ostalo 40 sekundi.

Potom su promašili Rodrigez i Kalderon, a Parker je izblokiran pa se otišlo u produžetke.

Za tri i po minuta igre u produžetku, viđena su samo dva poena, i to Gasola sa penala. Izjednačio je Ažinsa.

Parker je onda hladnokrvno realizovao četiri slobodna bacanja i donio Francuzima plus 4 71:67, a do kraja je ostalo 42 sekunde. Smanjio je Rodrigez, a Francuzi naivno izgubili loptu. Rodrigez je međutim promašio,a Dio pogodio oba bacanja.

Rodrigez se ispravio u sljedećem napadu i pogodio, uz faul i smanjio na 73:72. Dio je opet pogodio dva bacanja, a Španci iz dva puta nijesu bili precizni za tri i uslijedilo je veliko slavlje Francuza!

Parker je završio meč sa 32 poena i bio ubjedljivo najefikasniji na meču, dok je u poraženom timu Gasol dao 19 koševa.

(foto: AA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније