Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

20. 09. 2013. 19:27 >> 19:33

EP - SLOVENIJA

Litvanija zaustavila Hrvatsku i izborila finale

Litvanija je furioznom trećom četvrtinom protiv Hrvatske koju je dobila 21:8 prokrčila sebi put do finala 77:62. Puleni Jonasa Kazlauskasa će tako igrati meč za zlato nakon tačno 10 godina i Evropskog prvenstva u Švedskoj. Hrvatska je sa druge strane doživjela poraz nakon sedam uzastopnih pobjeda na prvenstvu.

Stegnuto su i jedni i drugi ušli u duel. Bogdanović je doveo Hrvatsku u vođstvo 4:2, a nakon trojke Markote bilo je 7:4. Međutim, Litvanci su neuobičajeno za ovaj šamionat počeli da pogađaju trojk.  Ubacili su tri (od toga dvije Mačijulis iz ćoška) i poslije četiri minuta igre bilo je 10:10.

Tada je na scenu stupio Kleiza. Ubacio je 11 poena i bio je najzaslužniji za prednost Litvanaca 24:19 poslije prvih deset minuta.

Već na startu druge Kleiza je nastavio gdje je stao u prethodnoj. Vezao je pet poena za vođstvo Litvanaca 29:20. Hrvatska je uzvratila serijom 7:0, koju su predvodili Šarić i Rudež. Košem Žorića “kockasti“ su izjednačili, ali su Litvanci odgovorili sa četiri uzastopna poena za 35:31.

Uslijedila je igra koš za koš, pa se na odmor otišlo sa plus 3 za Litvaniju 40:37.

Litvanci su odlično otvorili drugo poluvrijeme. Blistao je Mačijulis, koji je kao u prvom dijelu vezao dvije trojke, pa je brzo bilo 48:39.  

Mačijulis je potom pogodio je uz faul Simona, a onda je uslijedilo polaganje Kalnietisa, pa zakucavanje Javtokasa za velikih plus 15 (55:40).

Hrvati su stali u zonu, što je odmah kaznio Kalnietis trojkom – 58:40.  Na kraju treće četvrtine bilo 61:45 za Litvaniju.

Puleni Jonasa Kazlauskasa su lako branili veliku prednost na startu posljednje dionice, pa je na pet minuta prije kraja bilo 70:54, za Litvaniju. Kod tog rezultata Hrvati su promašili četiri uzastopna šuta za tri poena. Kleiza je trojkom uz pomoć table donio svom timu 73:57, na tri i po minuta do kraja i bilo je jasno da će Litvanci u finale.

Do kraja je Litvanija rutinski privela meč kraju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније