Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

19. 09. 2013. 22:48 >> 23:22
7

EP - SLOVENIJA

Litvanija i Hrvatska u polufinalu

Litvanija je ubitačnom serijom na startu četvrte četvrtine od 15:0 slomila otpor Italije, pobijedila 81:77, pa će se sa Hrvatskom boriti za finale Evrobasketa. Hrvatska je opravdala ulogu favorita u duelu sa Ukrajinom, slavila sa 84:72 i plasirala se među četiri najbolje ekipe Evrope. Tim Jasmina Repeše će tako igrati u polufinalu Evropskog prvenstva prvi put poslije 1995. godine.

Litvanci su od samog starta su preuzeli kontrolu nad utakmicom. Već u trećem minutu imali su +7 (9:2), a tolika razlika je bila i na kraju prve četvrtine - 22:15.

Početkom druge dionice su nakon poena Dinera i Đentilea prišli na samo minus tri (27:24). Belineli je tri sekunde pred poluvrijeme pogodio za dva, pa je Litvanija sa samo poenom viška otišla na veliki odmor (40:39).

Datome je na startu drugog poluvremena donio prvo vođstvo Italijanima na utakmici (41:40). Litvanci su međutim, preko Mačiulisa, Kalnietisa, Lavrinoviča vratili prednost (50:44), ali nijesu uspjeli da se odlepe.

Belineli, Ćinćarini i Đentile su preokrenuli pred odlučujućih deset minuta – 58:57.

To nije pokolebalo Litvance koji su strašnom seriom 15:0 došli do plus 14 72:58. Litvanci gotovo šest minuta nijesu primili koš. Italijani su uzvratili sa 6:0, ali su Litvanci do kraja ostali smireni, odbili sve napade “azura“ i u penal završnici sačuvali prednost – 81:77.

Tim Majka Fratela bolje je počeo, pa je nakon poena Kornijenka sredinom prvog dijela imao i +7 (12:5). Međutim, probudio se trio Bogdanović – Ukić – Simon.  Hrvatska pravi seriju 9:0 i preuzima vođstvo.

Nakon prvih deset minuta rezultat je bio izjednačen (22:22), a Hrvati su kontrolu preuzeli sredinom druge dionice.

Tada su momci Jasmina Repeše zaigrali znatno bolje u odbrani i u narednih šest minuta serijom 19:1 došla do ogromnih 44:29.

Do kraja poluvremena ta prednost je uvećana na 51:35.

Hrvatska je u 23. minutu imala vođstvo 61:42, ali Ukrajinci nijesu klonuli duhom i za samo 60-ak sekundi su napravili seriju 8:0 i vratili se u igru. Hrvati su pred odlučujućih deset minuta ipak imali solidnih +9 (70:51).

Posljednu dionicu je obilježio mali broj koševa, što je odgovaralo Hrvatima, koji su održavali prednost. Na kraju, 84:72 i veliko slavlje "kockastih"!

(foto.starsport)

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније