Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

02. 11. 2019. 22:15   >>  22:13

PAVIĆEVIĆ

"Velika pobjeda Mornara"

Trener Mornara Mihailo Pavićević poručio je da je pobjeda protiv Cedevita Olimpije velika za barski tim, iz mnogo razloga.

"Prvi i osnovni jeste taj što je ovo naša prva pobjeda na Cedevitom od kad se takmičimo u ABA ligi i to u momentu kad se ona nalazi na čelu tabele, bez poraza. I kad ima izuzetno jaku ekipu. Drugi za mene, mnogo bitniji, lični razlog, jeste taj što je pobjeda došla u pravom trenutku, poslije nekoliko naših blijedih, da ne kažem mnogo loših utakmica, što se tiče i igre i rezultata. Imali smo po povratku iz Rusije duge sastanke, analize, razgovore… Ne znam da li je to urodilo plodom, malo sam se uplašio u prvom poluvremenu da je bilo možda kontraproduktivno, da još više budemo u grču. Vidjeli ste, bili smo stisnuti, bez ideje u napadu, dali smo 29 poena u prvom poluvremenu, imali 12 izgubljenih lopti. U poluvremenu sam rekao mojim igračima da me prvo poluvrijeme ne interesuje, sad počinjemo utakmicu, ne želim da vidim grč kod bilo koga. Dajte sve od sebe, unutra smo, u igri smo. Odigrali smo jedno fantastično drugo poluvrijeme, odbrambeno ubedljivo najbolje ove sezone, u napadu pametno, jednostavno nismo srljali, nismo išli na individualne akcije, uglavnom smo gledali da iz izrađenih situacija poentiramo i da iskoristimo neke njihove igrače koji su slabiji u odbrani", rekao je Pavićević.

On je čestitao igračima i naglasio da je zadovoljan s trenutnim skorom u ABA ligi.

"Lukoviću je ovo, sigurno, ove godine ubjedljivo najbolja partija. Drago mi je da je neke moje kritike na njegov račun shvatio dobronamjerno. Markota je iskusan igrač koji sve podređuje ekipi, dao je poene kad je trebalo, sve je u odbrani radio kako je trebalo. Čestitam i ekipi Cedevite na pravoj muškoj, fer borbi", poručio je trener Barana.

Trener gostiju Slaven Rimac je ocijenio da je Mornar zasluženo pobijedio.

"Moram priznati da sam razočaran s obzirom da smo prvo poluvrijeme odigrali onako kako smo se dogovorili, čvrsto. Drugo poluvrijeme nije bilo na tom nivou, igrači Mornara su se razigrali i na kraju zasluženo pobijedili, nema se tu šta puno dalje pričati. Pokazali smo u više navrata da možemo igrati jako dobro u odbrani, ali onda isto tako da možemo da napravimo neke nedopustive greške. Ovo je takva možda četvrta-peta utakmica i kad jedanput loše krene onda stvarno radimo glupe greške i jako teško izlazimo iz tih rupa. To nas je i večeras, kao i ranije, koštalo", kazao je Rimac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније