Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

01. 11. 2019. 22:55 >> 23:14

EVROLIGA

Dubljević predvodio Valensiju do prvog trijumfa

Košarkaši Valensije pobijedili su večeras na svom terenu Asvel sa 81:72 (16:18, 19:18, 21:16, 25:20) i tako tek u šestom kolu Evrolige došli do prvog trijumfa.

Valensija je od svih ekipa ove sezone imala najlošiji početak u najjačem evropskom takmičenju, ali je protiv novajlije uspjela da dođe do prvog trijumfa.

Najistaknutiji igrač u pobjedničkoj ekipi bio je Bojan Dubljević sa 13 poena, osam skokova i dvije asistencije. On je ujedno bio i jedini dvocifreni igrač u svojoj ekipi.

U ekipi Asvela istakao se Žan-Šarl Livio sa 20 poena, dok je Antoan Dio postigao 17.

Valensija sada ima jednu pobjedu iz šest utakmica, dok Asvel ima skor od po tri trijumfa i poraza.

U veoma uzbudljivoj utakmici u Istanbulu, Žalgiris je poslije preokreta uspio da pobijedi Fenerbahče sa 79:76 (17:17, 23:16, 19:19, 27:17).

Ekipa Željka Obradovića u jednom trenutku u završnici treće četvrtine imala je i devet poena prednosti. Djelovalo je da će tada prelomiti meč u svoju korist, ali je Žalgiris ipak u finišu posljednje dionice stigao do preokreta.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Marijus Grigonis sa 19 poena, dok je Zak Ledej dodao 17.

Fenerbahče je predvodio raspoloženi Nando de Kolo sa 29 poena, dok je Kostas Slukas postigao 13, uz devet asistencija.

Fener sada ima skor od samo jedne pobjede i pet poraza i nalazi se na začelju Evrolige, dok Žalgiris ima po tri pobjede i poraza.

Nešto ranije večeras CSKA je as 87:70 pobijedio Zenit iz Sankt Peterburga.

Košarkaši Olimpije pobijedili su na svom terenu Barselonu sa 83:70, dok je Makabi iz Tel Aviva u Atini sa 90:65 deklasirao Olimpijakos.

Olimpija je u Milanu pred svojim navijačima nadigrala Barselonu, a odlučujući period bila je posljednja dionica koju je italijanska ekipa dobila rezultatom 31:12.

Najzaslužniji za trijumf Olimpije bio je Vladimir Micov sa 16 poena, osam skokova i tri asistencije, dok je Serhio Rodriges bio najefikasniji sa 17.

U ekipi Barselone istakao se Brendon Dejvis sa 16 poena, dok je Nikola Mirotić dodao 13.

Olimpija sada ima pet pobjeda i jedan poraz, isto koliko i Barselona kojoj je ovo bio prvi poraz u Evroligi.

Makabi je u Pireju deklasirao Olimpijakos, a do trijumfa ga je predvodio Tajler Dorsi sa 19 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Skoti Vilbekin takođe postigao 19.

U ekipi Olimpijakosa Jorgos Printezis postigao je 16, dok je Brendon Pol dodao 13.

Makabi ima četiri pobjede i dva poraza, dok Olimpijakos ima dva trijumfa iz šest utakmica.

Košarkaši Baskonije pobijedili su na svom terenu Bajern Minhen s 93:60 (29:10, 23:19, 14:18, 27:13), dok je Real u Madridu slavio protiv Albe s 85:71 (28:14, 14:24, 22:18, 21:15).

Basekoniju je do pobjede predvodio Tornike Šengelija sa 19 poena, dok je Met Džening postigao 16.

U ekipi Bajerna Greg Monro postigao je 18, a šest manje dodao je Maodo Lo. 

Real je pred posljednji evroligaški meč i gostovanje u Beogradu lako pobijedio Albu, a najzaslužniji za trijumf bio je Valter Tavares sa 11 poena i osam skokova, dok su po 12 postigli Serhio Lulj, Usman Garuba i Entoni Rendolf.

Albu je predvodio Martin Hermanson sa 13 poena, dok su po 10 dodali Johanes Tieman, Pejton Siva i Makaji Mejson.

Baskonija, Bajern i Real posle šest utakmica imaju po tri trijumfa i poraza, dok Alba ima jednu pobjedu i pet poraza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније