Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina ]

30. 10. 2019. 14:22 >> 14:22

WABA LIGA

Radović: U Podgorici niko ne smije biti favorit

Banovići su ozbiljna ekipa, dobro pokrivena na svim pozicijama, ali u Podgorici protiv Budućnost Bemaksa ne mogu biti favorit, kazao je trener podgoričkih košarkašica Vladan Radović.

Budućnost Bemaks i Banovići odigraće sjutra u Podgorici utakmicu petog kola WABA lige.

Radović je kazao da će podgoričkom timu duel protiv predstavnika Bosne i Hercegovine biti pravi reper za nastavak sezone, ali i do sada urađenog.

"Banovići su ozbiljna ekipa, dobro pokriverna na svim pozicijama, imaju iskusne igračice, plejmejkera od kojeg sve zavisi u njihovoj igri. Imaju fizički dominatnu peticu, na poziciji tri je atipična dosta visoka igračica, koja može da odradi i određenu minutažu na poziciji četiri", kazao je Radović na konferenciji za novinare.

On je istakao da respektuje Banoviće, ali da im Budućnost neće dozvoliti da nijednog trenutka pomisle da su oni favoriti.

"To ne smijemo da dozvolimo, ne samo njima, već nijednoj ekipi u Podgorici", kazao je Radović.

On je istakao da problem predstavlja povreda startne četvorke Mine Đorđević.

"Pitanje da li će biti u moguićnosti da nam pomogne protiv Banovića. To nam sužava rotaciju, ali nijesmo jedini to se dešava asvim ekipama", rekao je Radović.

On je istakao da će Budućnost pokušati da značajno ubrzamo igru i bude agresivnija.

"Ideja je da iskoristimo što protivnička ekipa igra sa suženom rotacijom i svega sedam igračica. Određena nepoznaniuca nam je Amerikanka, koja igra na poziciji dva. Spremni smo za utakmicu, ključ je energija i intenzitet u odbrani. Da ih optewretimo u dribligu i prijemu lopte, spriječimo organizaciju igre plejmejkera Irene Vrančić", rekao je Radović.

Kapiten Nikolina Babić kazala je da dres Banovića nosi tri reprezentativke Bosne i Hercegovine.

"Ključ njihove igre plejmejker Irena Vrančić. Angažovali su i Amerikanku na poziciji beka i sigurno nijesu ekipa za podcijeniti. Dosta su ozbiljniji protivnik od prethodna dva rivala sa kojim smo igrali. Ključ igre je u agresivnoj odbrani i poremetimo im organizaciju napada, da da dođemo do laganih poena. Igramo na domaćem terenu, očekujem podršku publike da na pomogne da ostvarimo novu popbjedu", kazala je Babić.

Makedonska internacionalka na poziciji beka, Anđelika Mitrašinović kazala je da respektuje rivala, ali da ne sumnja u novu pobjedu.

"Banovići su ozbiljna ekipa, naše je da napadnemo u punom ritmu i nametnemo agresivnu odbranu. Vjerujem da će nam to donijeti pozitivan ishod", kazala je Mitrašinović.

Budućnost je, nakon dva startna potaza od Celja i bugarske ekipe Beroe, pobijedila Trešnjevku i Orlove iz Banja Luke.

Banovići su u prva četiri kola ostvarili smo trijumf protiv Partizana, dok su poraženi od Crvene zvezde, Montane i Celja.

Duel u Bemaks areni počeće u 19 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније