Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Objavio: O.Z. ]

24. 10. 2019. 13:52 >> 13:51
4

MIROTIĆ O REPREZENTATIVNOJ KARIJERI

"Mislili su da nijesam dobar za CG"

Nikola Mirotić, košarkaš Barselone i reprezenativac Španije kazao je da je postojala šansa da igra za reprezentaciju Crne Gore, ali dok je bio u mlađim kategorijama u crnogorskoj selekciji nijesu mislili da je dovoljno dobar.

Mirotić (28) je uoči Eurobasketa 2015. godine odabrao da igra za špansku reprezentaciju.

On je rođen u Podgorici, ali je sa 15 godina otišao u Španiju, čiji je dres potom nosio u mlađim selekcijama i u seniorskom timu.

"Postojala je šansa da igram za reprezentaciju Crne Gore u nekom trenutku, ali po njihovim mišljenjima, nijesam bio dovoljno dobar da igram za njihov tim, nijesam siguran da li su bili kadeti ili juniori. Nijesam odigrao to ljeto, sljedeće sam dobio šansu da uzmem španski pasoš i da igram za Španiju – u tom trenutku mi je bilo mnogo lakše sa španskim pasošem da uspem i da budem među prvotimcima. Ako si jednom odbijen, ako iz tvoje zemlje misle da nijesi dovoljno dobar, zašto u tom trenutku ne uzeti pasoš i igrati za Španiju koja je imala vrhunsku mladu reprezentaciju. Uzeli smo srebrnu medalju u Hrvatskoj, zlato u Bilbaou. To je ta priča, nebitna u ovom trenutku, ali eto, ako neki ljudi ne znaju, to se tako izdešavalo", rekao je Mirotić za Sport klub.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније