Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

17. 09. 2013. 20:03 >> 20:47
20

PROBLEMI SA POVREDAMA

Ivković: Oslabljeni protiv Španije

Košarkaši Srbije će u četvrtfinalu Eurobasketa u Slovenijij igrati protiv aktuelnog evropskog šampiona, selekcije Španije, a prema svemu sudeći "orlovi" će u tom duelu biti oslabljeni u odnosu na grupnu fazu.

Srpski selektor Dušan Ivković kazao je da sve što je do sada urađeno na Eurobasketu treba biti zaboravljeno i da preostale raspoložive snage moraju biti usmjerene na trijumf koji garantuje realizaciju postavljenih ciljeva pred polazak u Sloveniju.

"Potrebno je biti realan i koncentrisan, želim da zaboravimo sve do sad urađeno, odnosno da započinjemo novu fazu u kojoj treba pobijediti jednu od preostale tri utakmice na turniru. Prva je protiv selekcije Španije, izuzetno iskusne ekipe koja je u velikoj prednosti na poziciji na kojoj smo mi najranjiviji i gdje najviše kuburimo sa povredama" kazao je Ivković.

Trofejni stručnjak saopštio je da protiv "furije" neće moći da računa na Stefana Markovića, ali je istakao da neće forsirati njegov povratak na teren.

"Bekovsku liniju Španije čine četiri igrača sa NBA iskustvom, dok je Stefan Marković tek danas ustao iz kreveta i i nije mogao da potrči. Što se mene tiče, sa nekim silovanjem osposobljavanje Markovića ne dolazi u obzir", rekao je Ivković.

Pored Markovića, i Nemanja Nedović ima problem, jer je protiv Francuza obnovio povredu zgloba, pa je praktično statirao na posljednjem treningu.

“Imamo i problem sa Nedovićem koji je mali deo treninga samo šutirao sa naglašenom povredom”, dodao je Ivković.

Uprkos problemima, Ivković se nada da će njegovi igrači uspjeti da obraduju naciju.

Trudićemo se da uz podršku navijača napravimo čudo, ali ponavljam da nikada nijesmo bili u ovakvoj situaciji, sa ovako velikim brojem povreda“, zaključio je srpski selektor.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније