Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Mina/rtcg.me, Objavila: J.B.Č. ]

08. 10. 2019. 14:16   >>  14:49

BUDUĆNOST DOČEKUJE TRENTO

"Ključ u Eurokupu je držanje domaćeg terena"

Košarkaši Budućnost Volija igraće sjutra u Podgorici sa italijanskim Trentom utakmicu drugog kola D grupe Eurokupa.

Obje ekipe na startu takmičenja doživjele su poraze.

Budućnost je u Malagi izgubila od Unikahe 83:70, dok je Trento pred svojim navijačima poražen od Galatasaraja 70:64.

"Ono što je ključ u Evrokupu ove sezone je držanje domaćeg terena. U Malagi smo odigrali meč sa dosta propusta sa naše strane, ali je bio meč u kojem je u pojedinim djelovima to bila i egal utakmica. Ekipa Trenta je ekipa sa dosta stranaca koja igra košarku koja se oslanja na igri "jedan na jedan", "run&gun" uz dosta igre iz tranzicije i sa puno preuzimanja. Treba nam velika energija od samog starta meča kako bi slavili na domaćem terenu", kazao je plejmejker Nikola Ivanović.

Asistent Slobodana Subotića, Petar Mijović kazao je da će pokušati da isprave greške u odbrani.

"Od utakmice sa Zadrom već dva dana ekipa trenira i sprema se za meč sa ekipom Trenta u drugom kolu grupne faze Evrokupa. Trento je jedna atipična ekipa, ali ekipe koja igra jako dobru košarku i već duži niz godina igra na visokom nivou i u Evrokupu i italijanskom šampionatu. Za nas je ovo vrlo bitna utakmica i pokušaćemo da ispravimo greške u defanzivnom dijelu iz Malage i prvog poluvremena meča sa Zadrom kao i da unaprijedimo igru jedan na jedan, branjenje pick&roll-a i građenje koša kako bi naša igra bila na većem nivou", izjavio je Mijović.

Budućnost i Trento prije dvije sezone bili su rivali u grupi, u Top 16 fazi takmičenja, a oba duela pripala su podgoričkom timu.

Prvi duel u Trentu crnogorski prvak dobio je 106:105, dok je pred svojim navijačima slavio 79:66.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati i 45 minuta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније